Silje hjemkomst farmen
Silje hjemkomst farmen

Farmen-Silje panisk og stresset etter tapet

Slik taklet hun nederlaget. SE HJEMKOMSTEN!

Med bare en halv uke igjen til finalen i «Farmen» måtte Silje Trosten Johnsen (23) se seg slått av sin konkurrent og venninne Linn Hege Andersen (21).

For å komme til semifinalen skulle jentene konkurrere i melkespannholding, en gren Silje hadde fryktet i forkant.

Vil du delta i neste sesong? Meld deg på «Farmen» 2011!

Turbulente følelser

Etter nesten ti uker på øya ble 23-åringen både stresset og forvirret når hun skjønte at tapet var et faktum.

- Jeg hadde aldri noe lyst til å dra hjem, men da jeg skjønte at eg virkelig var på tur til å dra var det veldig rart. Jeg kjente at jeg begynte å bli panisk i hodet, stresset og lei meg på samme tid og begynte å glede meg litt, så det var veldig turbulent følelsesmessig, sier Silje til tv2.no.

Allerede rett etter at Silje fikk vite at hun skulle konkurrere i melkespannholding begynte hun å forberede seg på å måtte reise hjem.

- Da jeg fikk vite hva jeg skulle kjempe mot Linn Hege, så var jeg allerede på vei hjem i hodet mitt. Melkespannholding var det eneste jeg visste jeg ikke hadde sjans mot henne i, ellers så følte jeg at jeg hadde store muligheter til å ta Linn Hege i alt annet.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

silje-linn-hege-melkespann farmen
silje-linn-hege-melkespann farmen

Forberedte seg på tapet

Silje og Linn Hege fant tonen allerede fra første stund, og begge har støttet hverandre gjennom konkurransen.

Gjennom hele oppholdet har begge jentene øvd seg sammen på melkespannholding ved å benytte rødvinsflasker. Dermed visste Silje på forhånd hvor godt begge mestret oppgaven.

- Jeg visste antallet minutter hun klarte å presse seg til og hun visste antallet jeg klarte. Det var såpass stor forskjell i prestasjon at resultatet på konkurransen sa seg selv på forhånd, så det var veldig kjedelig, sier Silje.

Se også: Silje: Tones personlighet ligner ikke grisen

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

silje-farvel-linn-farmen
silje-farvel-linn-farmen

- Tror jeg ville vunnet

Gjennom konkurransen har Silje også funnet god støtte i sin stefar Leif Birger Mækinen (53), som nå er en av tre deltakere som kjemper om seieren.

Hun uttrykker stor skuffelse ved å ikke få møte han i finalen.

- Jeg ser på meg selv som hans største konkurrent. Dersom jeg hadde klart å komme meg til finalen tror jeg at jeg hadde klart å gitt han en utrolig hard kamp og jeg tror faktisk jeg hadde klart å stukket av med seieren til slutt.

Tidligere har Silje uttrykt at hennes store mål i «Farmen» er å komme lenger enn stefaren. Dermed er det med bitter undertone hun nå innser at dette ikke ble tilfelle.

- Leif Birger og meg har hatt en intern kamp gåendes hele veien. På forhånd hadde jeg trodd jeg skulle klare å komme lenger enn han, så overraskelsen er deretter, tilføyer hun.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

leif-birger-teknikk-farmen
leif-birger-teknikk-farmen

Tungt psykisk

Til tross for enkelte stridigheter mellom den lille familien undervegs i konkurransen, har begge vært en stor støtte for hverandre.

- Jeg tror helt klart jeg hadde klart å komme meg like langt uten Leif Birger, men det er klart at det har vært utrolig godt å ha han der. Så fordelene har vært store, men det har også vært bakdeler ved å være to. Så fordelene og bakdelene nøytraliseres, tilføyer hun.

Uten muligheter til å kontakte de resterende deltakerne, venter hun på hotellet frem til finalen på «Farmen». Silje kjenner på kroppen at hun har vært gjennom en hard påkjenning.

- Jeg har det veldig tungt psykisk akkurat nå. Jeg kjenner meg stresset og turbulent i magen og går bare og springer rundt meg selv. Så det her er helt klart mye verre enn å være på «Farmen».

Spesielt er hun veldig spent på å få vite hvordan det går med Leif Birger.

- Jeg er så spent, og jeg vil bare få en bekreftelse på at enten så er han i finalen eller om han røk som tredje plass. Så det er ganske smertefullt nå, og jeg lever virkelig i spenning, avslutter hun.

Se video øverst i saken!

Les mer om Farmen 2010

leif-silje-finale-farmen
leif-silje-finale-farmen