USA

Kan USA overraske alle?

Amerikanerne har lagt fra seg ovale baller og fokuserer nå knallhardt mot det som skal skje i Sør-Afrika, og USA blir garantert ingen kasteball.

Veien til Sør-Afrika 2010
USA er vel laget i gruppen som har hatt klart lengst vei frem mot VM. Først måtte de kvalifisere seg for å komme inn i VM-kvalikken. Her slo de ut Barbados. Senere kom de inn i gruppe 1 i CONCACAF hvor de skulle kjempe mot Trinidad & Tobago, Guatemala og Cuba om å komme seg videre til neste gruppespill. USA hadde små problemer og vant 5 av sine 6 kamper og vant gruppen suverent foran Trinidad som også gikk videre. I det avgjørende gruppespillet møtte de Mexico, Honduras, Costa Rica, El Salvador og trinidad & Tobago. Amerikanerne gikk gjennom gruppen ved å vinne 6, spille 2 uavgjorte og tape to kamper, noe som ga dem seieren i gruppen og plass i årets VM i Sør Afrika.

Stjernespillere
Snakker vi om store fotballstjerner fra USA kommer vi ikke utenom Landon Donovan. 28-åringen har spilt imponerende 121 kamper og scoret 42 mål for sitt land. I tillegg mønstrer USA et knallsterkt lag med blant annet stjerner som Tim Howard, DaMarcus Beasley og Clint Dempsey

Trener
Den amerikanske treneren, Bob Bradley, ble ansatt som en midlertidig løsning for USAs landslag, men ti kamper på rad uten tap førte til at han ble ansatt som hovedtrener.
Bradley startet sin trenerkarriere som universitetstrener for Ohio University. Etter dette trente han flere universitetslag samt flere MLS-klubber.
I 2007 ledet han det amerikanske laget til seier i Gold Cup etter å ha slått rivalen Mexico 2-1 i finalen.

Se Tor-Kristian Karlsens vurdering av USA her

Tidligere VM-deltakelser

USA deltar i sitt niende VM, hvor kun Mexico er det eneste CONCACAF-landet med flere deltakelser. Dette er også USAs sjette VM-deltakelse på rad.
Amerikanerne sin beste plassering i et VM var tredjeplassen i 1930.
I Sør Korea/Japan i 2002 røk laget ut i kvartfinalen.


År

Arrangør

Hvor langt?

1930

Uruguay

Semifinale (3. plass)

1934

Italia

Innledende runder

1950

Brasil

Innledende runder

1990

Italia

Innledende runder

1994

USA

Innledende runder

1998

Frankrike

Innledende runder

2002

Sør Korea/Japan

Kvartfinale

2006

Tyskland

Innledende runder