MILLINGJELD: Styreleder Konrad Huhlman i Skeid Fotball ledet torsdag kveld den ekstraordinære årsmøtet om fremtiden til klubben som er i dyp økonomisk krise. (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
MILLINGJELD: Styreleder Konrad Huhlman i Skeid Fotball ledet torsdag kveld den ekstraordinære årsmøtet om fremtiden til klubben som er i dyp økonomisk krise. (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Skeid mangler 1 million kroner

Skeid er fortsatt ikke reddet fra konkurs. Osloklubben mangler 1 millioner kroner.

Det bekrefter styreleder i Skeid Fotball, Konrad Kuhlman, overfor Aftenposten. Styrelederen sier det fortsatt er store muligheter for at klubben blir slått konkurs.

- Må være realistiske
- Jeg må bare være realistisk og si at det er en reell fare for at vi ikke skal klare det. Vi har betydelige likviditetsmessige utfordringer. Blant annet har det forrige styret brukt opp nesten alle de sponsorpengene vi fikk inn. Lykkes ikke vi med de tre tiltakene vi har satt i gang nå, er det en stor fare for at Skeid Fotball må gå til byfogden, sier Kuhlman til Aftenposten.

Skeid klarer ikke å betjene gjelden sin overfor sine kreditorer og sliter i tillegg med å betale lønn. Klubben jobber på tre områder for å redde videre drift. Skeid skal sanere en gjeld på 4,4 millioner kroner til under 1 million kroner.

De totale driftskostnadene skal ned fra 900.000 kroner i måneden til 300.000 fra 1. mai, og klubben skal finne nye inntektskilder.

Klubben hadde satt som mål å få inn 2 millioner kroner innen utgangen av april, men har flyttet på sin egen deadline.

Vil selge rettigheter
- Vi forsøker å selge rettigheter som vi har på tidligere Skeid-spillere med verdi. Vi jobber med våre eksisterende sponsorer for kanskje å få noen ekstra bidrag derfra. Den tredje muligheten vi håper på er at privatpersoner vil kausjonere for lån som vil tilføre Skeid Fotball nødvendige penger. Men det er vanskelig å få inn penger så lenge vi sliter med gjeld til våre kreditorer. Derfor må vi få på plass en gjeldssanering, sier Kuhlman.

Skeid vant seriegull i 1966 og har tatt åtte cupgull. Nå spiller laget i 2. divisjon etter nedrykk fra 1. divisjon i fjor.

(©NTB)