Audi A7 003 (Foto: Scoopy)
Audi A7 003 (Foto: Scoopy)

Se den nye super-Audien

Her er rykende ferske spionbilder av den nye drømmebilen.

Årets store Audi-nyhet er A1 - småbilen som kommer til å bli svært brysom for konkurrentene i sin klasse og som vi spår vil bli en ny bestselger, ikke minst etter at startprisen på 195 000 kroner ble kjent.

Like mye kommer Audi garantert ikke til å selge av storbilen A7 som vi her ser spionbilder av. Men dette er en bil veldig mange kommer til å drømme om i årene som kommer.

A1 blir en prisbombe - les mer her

Mellom A6 og A8

Audi-A7-001 (Foto: Scoopy)
Audi-A7-001 (Foto: Scoopy)

A7 skal komme som 2011-modell og går rett inn i en beintøff bilklasse. Vi snakker firedørs coupe - eller Sportback som Audi liker å kalle det - og en av de mest åpenbare konkurrentene blir Mercedes CLS som snart kommer i ny versjon.

Denne bilen får veldig mye til felles med konseptbilen Sportback som ble vist første gang på bilutstillingen i Detroit i fjor. Den er hele 4,95 m lang og har et bagasjerom på 500 liter.

Størrelsesmessig plasserer A7 seg mellom A6 og A8. I praksis er dette bilen for de som absolutt ikke trenger stasjosvogn og som synes A8 blir for tradisjonell. A7 får kombiløsning og visuelt sett bruker Audi lengden på bilen for alt den er verdt.

Bli med på tur i nye A8 - klikk her

Lang og lav

Audi-A7-002 (Foto: Scoopy)
Audi-A7-002 (Foto: Scoopy)

Som vi ser på bildene blir A7 nesten ekstremt lang og lav. Coupeformen går helt sikkert litt ut over den innvendige plassen, men det er nok de aller fleste kjøperne i stand til å leve med.

Vi kjenner ikke mange detaljer om interiøret ennå, men det er grunn til å vente at A7 i alle fall i starten blir en 2+2, altså med to separate seter bak i stedet for tradisjonelt baksete.

Her er firedørs-coupeen du har råd til

Diesel-kraftverk

Audi-A7-004 (Foto: Scoopy)
Audi-A7-004 (Foto: Scoopy)

VW-konsernet har litt av hvert å putte under panseret og i starten er det kun snakk om store motorer. Her får vi sannsynligvis både 3-liter og 4,2-liter bensin - og et par skikkelige diesel-kraftverk. Det ryktes om 3-liter på 250 hk og 4,2-liter på 350. Hybridløsning er helt sikkert ikke langt unna.

Disse bildene er tatt på Nürburging der bilen er i gang med innspurten av testprogrammet sitt. Det er foreløpig ikke bekreftet når den skal vises offentlig første gang. Men sannsynligvis blir det enten på Moscow Auto Salon (Russland er et svært interessant marked for biler som dette) eller på bilutstillingen i Paris til høsten.

LES OGSÅ: Så billig har Mercedes C-klasse blitt

Audi-A7-005 (Foto: Scoopy)
Audi-A7-005 (Foto: Scoopy)