England

Skal dette endelig bli England sitt mesterskap?

VM i 2010 kan være den siste sjansen for flere internasjonale superstjerner til å vinne et mesterskap for landet sitt.

Veien til Sør-Afrika 2010
Etter å ikke komme med i EM 2008, slo England fryktelig tilbake i kvalifiseringen til Sør-Afrika 2010, ved å vinne imponerende ni av sine ti kamper. Det eneste tapet i gruppen kom mot Ukraina etter at laget allerede var kvalifisert. Ikke bare vant de bortimot samtlige kamper, men de scoret også 34 mål på sine ti kamper, noe som var mest i hele den europeiske kvalifiseringen sett under ett.

Stjernespillere
Alle som følger fotball vet at England har et lag kun bestående av stjerner. For å prøve å ta for seg et par så kommer vi jo ikke utenom årets spiller Wayne Rooney. Rooney tjener sine kroner i Manchester United og har en formidabel sesong bak seg. Den kraftfulle spissen har spilt 58 kamper for sitt land og står med 25 mål.
Videre har vi Steven Gerrard. En av verdens beste midtbanespillere har gjennom en årrekke vært den klare leder for sitt lag, og forventes å være av de mest fremtredende spillerne i dette VM. Liverpool-kapteinen er visekaptein for England og står bokført med 78 kamper og 16 mål. Vi kan også nevne Frank Lampard, John Terry og Rio Ferdinand

Treneren
Fabio Capello er mannen hele England håper på skal bringe VM-pokalen hjem til øya. Italieneren har en imponerende merittliste bak seg som trener. Han har vunnet Serie A med tre forskjellige lag, AC Milan, Juventus og AS Roma, samt to ganger La Liga-mester med Real Madrid.

Les Tor-Kristian Karlsens vurdering av England her

Tidligere VM-deltakelser
Løvene har deltatt tolv ganger tidligere i et VM-sluttspill:

England har kun vunnet VM en gang tidligere. Dette var på hjemmebane i 1966. I 1990 ble de slått ut i semifinalen på straffespark mot Vest Tyskland. Ellers er det ikke mange andre meritter engelskmennene har å vise til.

I VM-historien har England spilt 55 kamper hvor de har vunnet 25 kamper, spilt 17 uavgjorte og tapt 13. I løpet av disse kampene har de 74-47 i målforskjell.

Årstall

Arrangør

Hvor langt?

1950

Brasil

Innledende runder

1954

Sveits

Kvartfinale

1958

Sverige

Innledende runder

1962

Chile

Kvartfinale

1966

England

Vinnere

1970

Mexico

Kvartfinale

1982

Spania

Gruppespillet

1986

Mexico

Kvartfinale

1990

Italia

Semifinale

1998

Frankrike

Åttedelsfinalen

2002

Sør Korea/Japan

Kvartfinale

2006

Tyskland

Kvartfinale