Thorstein Helstad. (Foto: JEAN FRANCOIS MONIER/AFP)
Thorstein Helstad. (Foto: JEAN FRANCOIS MONIER/AFP)

Kniven mot strupen for Helstad & co

Skjebnekamp mot Monaco i kveld.

Thorstein Helstad og Le Mans har hatt en svak sesong og er på vei ut av Ligue 1.

Med fire kamper igjen å spille er de åtte poeng bak Saint-Etienne, som i øyeblikket har den siste plassen over nedrykksstreken.

- Fortsatt håp
Tirsdag kveld skal Le Mans ut i en vanskelig bortekamp mot Monaco, og kun seier er godt nok.

- Hvis Le Mans vinner, så kommer det an på hvordan det går i de andre kampene. Da er det fortsatt mulig å overleve. Ingen hadde trodd at Le Mans skulle slå Valenciennes eller Bordeaux, og ta sju av de siste tolv poengene, så det er alltid håp, sier Helstads agent Stig Lillejord til TV 2 Sporten.

Helstad har fått signaler om at han starter på topp for Le Mans i skjebnekampen.

Ingen stor sesong for Helstad
Etter en strålende førstesesong hvor det ble ti mål på 32 kamper, har det ikke gått like bra for Helstad denne sesongen. Bare fire ganger har den gamle måltjuven funnet veien til nettmaskene, og han har bare 14 kamper fra start så langt.

- De har spilt en type fotball som ikke nødvendigvis gjør Thorstein bedre som fotballspiller. Når man har spilt 4-3-3 så har de gått for Anthony Le Tallec som spiss, som er en stor spiller. Alle som kjenner Thorstein vet at han ikke er en kantspiller. Han trives heller ikke når det bare blir slått langt. Skal han ha suksess må ballen gå gjennom midtbaneleddet, forklarer Lillejord.

- Ingen vil være med ned
Helstad har tidligere uttalt at han ikke er veldig fristet av å bli med ned i Ligue 2, men Lillejord utelukker ikke at både Helstad og Fredrik Strømstad spiller i Le Mans neste sesong, uansett hvilken divisjon klubben er i.

- Det er ingen spillere som har lyst til å være med ned en divisjon. Men det er sånn at disse to er ekstremt profesjonelle. Fredrik har to år igjen av kontrakten og Thorstein ett. Men er det klubber som er villige til å hente dem, så får vi ta den diskusjonen når det blir aktuelt, sier spillerrådgiveren.

Strømstad er ikke i troppen til kveldens kamp.

Følg Monaco - Le Mans direkte i vårt livesenter fra klokken 19.00