john northug 1024 (Foto: Kallestad, Gorm, © GOK)
john northug 1024 (Foto: Kallestad, Gorm, © GOK)

- Jeg skal ikke overstyre Petter

- Jeg håper ingen glemmer at Petter er en tvers igjennom seriøs idrettsutøver, sier pappa og manager John Northug etter reaksjonene som er kommet på at sønnen deltar i en pokerturnering i Monte Carlo.

VIDEO: Se Petter spille poker i videovinduet øverst!

Oslo (TV 2 Sporten): Skiesset Petter Northug deltar denne uken i den prestisjetunge pokerturneringen EPT Monte Carlo.

LES OGSÅ: Her kjemper Petter Northug om pokermillioner

John Northug gjør det klart at han som pappa ikke vil si nei til at junior spiller poker.

- Går Petter ut for å slå lens et sted så er det jammen noen som har en mening om det også!

- Han er på ferie i utlandet, han kobler av med å spille og for meg som pappa er det helt utenkelig å overstyre hans avgjørelser. Min filosofi er at etter at gutta har passert 20 år så gir jeg kun råd og så får de bli voksne gjennom å erfare, sier manager-pappaen til TV 2 Sporten.

- Fortsatt ungdom
Generalsekretæren i Norges Idrettsforbund, Inge Andersen, mener at Petter Northug jr. bør kutte ut pokerspill av hensyn til sitt omdømme og at han er et stort forbilde for barn og unge.

- For han personlig er ikke det positiv omdømmebygging. Han må forstå sin rolle i et helhetsperspektiv. Han har et ansvar som den mest profilerte utøveren i Norge, og pokerspill i Norge er forbudt. Han driver altså med noe i utlandet som er forbudt i Norge. Jeg undrer meg over det valget, sa Andersen til TV 2 Sporten mandag.

- Jeg skal ikke gå inn i en diskusjon med Andersen via mediene, men skal ta en prat direkte med Andersen. Det jeg kan si er at Petter og jeg den siste tiden har snakket om hva vi kan gjøre for at fokuset på Petter i størst mulig grad skal være skiløperen Petter. Men, samtidig snakker vi her om en som fortsatt er ungdom. Og det skal han få være, svarer John Northug.

Pappa og manager John Northug kommer også med et lite hjertesukk:

- Petter, altså bestefaren til han vi snakker om nå, var en svært ivrig kortspiller, han spilte bridge og indremisjonsmiljøet her i bygda var skråsikker på at han av den grunn ikke kom til himmelen, det var ikke lett før heller, humrer John Northug.

En spent Petter Northug går for
  millionpremie under EPT Monte Carlo. (Foto: Thorkild Gundersen/Vi Menn)
En spent Petter Northug går for millionpremie under EPT Monte Carlo. (Foto: Thorkild Gundersen/Vi Menn)

- Meninger om alt
Han innser at alle skal mene noe om alt sønnen gjør.

- Går Petter ut for å slå lens et sted så er det jammen noen som har en mening om det også!

Northug-sponsor Vi Menn skjønner ikke kritikken mot langrennstjernens poker-deltakelse.

- Man skulle tro at Petter var involvert i en skandale, men han spiller jo bare kort.

- Verden har gått videre
- Da mine foreldre vokste opp var det syndig å spille vri-åtter. De fleste har fått med seg at verden har gått videre. Man skulle tro at Petter var involvert i en skandale, men han spiller jo bare kort, sier Vi Menns sjefsredaktør og direktør, Alexander Øystå, til TV 2 Sporten, og slår fast:

- Jeg skjønner ingenting av kritikken, de bommer her, legger han til.

Petter Northug selv sier følgende om pokerspillingen i Monte Carlo.

- For meg er det viktig å få en stor turnering før jeg drar til VM, og når jeg nå får spilt en EPT så vet jeg litt mer hva som møter meg i Vegas i juli. Nå har jeg sett alle stjernene utenfor kasinoet her og jeg kjenner at det kribler og nervene begynner å komme. Det blir skikkelig artig å spille, sa Northug til TV 2 Sporten.

SPENT:
  Skistjernen er spent på motstanden som møter ham rundt pokerbordet i
  Monte Carlo, men trives i rollen som outsider. (Foto: Thorkild Gundersen/Vi
  Menn)
SPENT: Skistjernen er spent på motstanden som møter ham rundt pokerbordet i Monte Carlo, men trives i rollen som outsider. (Foto: Thorkild Gundersen/Vi Menn)

VIDEO: Se Petter spille poker i videovinduet øverst!