Her har det sittet fintfolk! Legg merke til de spesielle fotskamlene. (Foto: Privat)
Her har det sittet fintfolk! Legg merke til de spesielle fotskamlene. (Foto: Privat)

Du kan kjøpe kong Haralds luksus-BMW

Før het den A 3311. Nå kan den bli din for under 250 000,-.

Lyst på en diger BMW med rojal fortid? Gunnar i Bergen selger sin 735iL som tidligere har rullet rundt med A 3311 på nummerskiltet og vært kong Haralds bil.

1997-modellen har ikke gått mer enn 80 000 kilometer. Nå kan den bli din før 238 557 kroner.

For å se hele annonsen - klikk her

Lang utgave

- Jeg selger med tungt hjerte. Planen var egentlig å ha den i minst ti år og jeg har investert mye tid og penger i den. Men uforutsette utgifter i forbindelse med kjøp av leillighet gjør at jeg nå har lagt BMW-en ut for salg, forteller Gunnar.

- Hva er egentlig forskjellen på denne og vanlig 7-serie?

- I hovedsak at dette er den lange utgaven, det vil si at lengden er plusset på 14 centimeter. 7-serien er jo ikke akkurat liten i utgangspunktet, så dette er en diger bil. Enorm beinplass i baksetet, her kan man virkelig strekke ut beina. Og egne fotskamler er på plass. Her sitter du som en Konge, reklamerer selgeren.

...og her her Dronningen sittet.

Champagnekorker

PS-7-serie-3 (Foto: privat)
PS-7-serie-3 (Foto: privat)

- Ja, apropos - er det noen spor etter første eier her?

- He he. Da vi måtte ta ut baksetet for å montere anlegget, ble det funnet to-tre champagnekorker under setene. Jeg vet selvfølgelig ikke hvordan de endte opp der, men det kan være gøy å tenke på at det kanskje er Harald og Sonja som har sprettet en flaske eller to i baksetet!

Kong Harald er for øvrig kjent for å like å kjøre bilene sine selv, så han har helt sikkert også sittet bak rattet her. BMW-en har 3,5-liters V8-er på 232 hk. I standardutgave gjør den 0-100 km/t på 8,4 sekunder.

Mye nytt

- Den går utrolig bra! Dette må være noe av det mest komfortable som finnes av biler.

PS-7-serie1 (Foto: Privat)
PS-7-serie1 (Foto: Privat)

Samtidig er den morsom å kjøre. Jeg har vært på tur til Tyskland med den også og der var den virkelig hjemme, merker at den er laget for de forholdene. 230 km/t på autobahn var helt ubesværet, den bare fløt avgårde, forteller Gunnar.

- Bilen er vedlikeholdt og oppgradert for over 100 000 kroner det siste halvannet året. Den har helt ny radiator og ny type radiatorslange, helt ny bensintank, helt nytt ekspansjonslokk, skruer i bunnpanne er nylig strammet og AC-gassen er nylig fylt helt opp.

I Derricks hjulspor - les testen av ny 7-serie her

Kjendiser i baksetet?

- Mange som snur seg etter den når du kommer kjørende?

- Ja, absolutt. Det er mange som kikker to ganger, både yngre og eldre. De minste fascineres nok mest av motorlyden når man gir litt gass, de mellomste snur seg etter bakenden på bilen (pottene og bakrutespoileren) mens de eldste gjennkjenner en stor og flott BMW.

- Damene er nok ikke så interessert, men de legger merke til at bakvinduene har solgardiner og da ser de ekstra godt etter om det er noen kjendiser som skjuler seg. Så det er absolutt stas å kjøre bilen gjennom byen på soldager, avslutter Gunnar.

Les mer om bilen i Brooms bruktbilguide - klikk her

PS-7-serie-2 (Foto: Privat)
PS-7-serie-2 (Foto: Privat)