Sharif Porsche (Foto: Tommy Sharif)
Sharif Porsche (Foto: Tommy Sharif)

- Denne har sponset julebordet til trafikketaten

Nå selger Tommy Sharif sin Porsche 911.

- Jeg har ikke fått noen fartsbøter, men jeg er helt sikker på at jeg har sponset julebordet til trafikketaten – i form av parkeringsbøter sier Tommy Sharif til Broom.no når vi ringer ham en tidlig morgen for å høre hvorfor han selger den sorte Porsche 911-en sin.

- Beklager forresten at vi ringer så tidlig...

- Tidlig??? Klokka er snart 9 jo - jeg har vært oppe i flere timer allerede jeg, sier en alltid sprudlende Sharif – som er i full gang på dekksenteret sitt,.

- Full fart her nå vet du ,sier han entusiastisk videre.

2009, Porsche 997 Targa 4S (Foto: Tommy Sharif)
2009, Porsche 997 Targa 4S (Foto: Tommy Sharif)

For å se hele annonsen, klikk her:

- Hvor lenge har du hatt bilen?

- Den er ett år gammel, snart. Og den har både firehjulstrekk også er det en Targa. Ikke slik som i gamle dager med veltebøyle og stygg bakrute. Nei her er det panorama glasstak, utrolig kult! Forteller han videre.

- Motoren er den nye 3,8-literen på 385 hk, og kjøreegenskapene er noe helt eget på 911, slår Sharif fast.

- Jeg har vært så heldig å ha fått kjøre mange fine biler, men denne 911 eller 997 som er den riktige betegnelsen, har jeg blitt veldig glad i.

LES OGSÅ: Hotellkongen bruker Porsche Panamera som kontor

Glad i Porschen

- Hva kjøper du igjen nå som du selger 911-en?

- Vet ikke. Har ikke bestemt meg helt ennå. Men du vet med meg er det litt enten eller. Enten må jeg ha noe skikkelig fett, eller så kan jeg like gjerne ta T-banen til Bøler.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Bugatti eller miljøbil?

- Men ikke for det – kanskje en miljøbil hadde vært noe? Har jo nettopp miljøsertifisert hele 100-millioners-sjappa her, sier han videre og forteller entusiastisk om miljøfyrtårn og miljøvennlig lastebil-vaskehall.

- Eller - spør han plutselig, har du hørt om den nye Bugattien? Ikke den kjedlige Veyronen som ”alle” har, den gidder jeg ikke. Men den helt nye – den med 1300 hk? Den kunne jeg kanskje tenkt meg! Det blir sikkert en tøff bil!

Norges tøffeste vinterhjul

- Men du Tommy, helt til slutt: Hvordan er dekkene på Porschen?

- He, he... Du tror vel ikke jeg kjører rundt med dårlige dekk? Hæ..? Jeg har forresten kanskje Norges tøffeste vinterdekk til den. 295/30x19! Det er kult vel? Bare synd at det er pigger i dem, på grunn av miljøet. Men det finnes ikke piggfritt i den dimensjonen, avslutter den travle dekkbaronen på Skedsmo.

Lyst på større Porsche? Lest test av Cayenne her: