Aleksander With tatooo
Aleksander With tatooo

Aleksander With tatoverte St. Peter på overarmen

Nå snakker han ut om sin kristne tro.

Aleksander With er tilbake i rampelyset med albumet «Still Awake». Den kristne popartisten vant «Idol» for fire år siden, og har siden den gang skaffet seg et tøft image med en rekke tatoveringer.

Taus om troen

Siden han slo gjennom har Aleksander vært taus rundt sin personlige tro. Men til «God kveld Norge» bedyrer kristne Aleksander at han mer enn gjerne forteller om troen som har en stor plass i livet hans.

- Jeg synes det er kjempegøy å snakke om det faktisk. Jeg er bare ikke så fan av tanken på å snakke om det til folk som ikke nødvendigvis har lyst til å høre om det.

Men Aleksander innrømmer at det ikke alltid er lett å leve etter den kristne tro.

- Jeg tror jeg er dårligere til å gjøre det enn jeg skulle ønske jeg var. Men jeg er veldig takknemlig når det går bra og så er jeg veldig glad for å ha en trygghet der når det ikke går bra.

Tatoverer St.Peter

Da «God kveld Norge» var med Aleksander da han skulle tatoverte seg på Oslo Ink. Og det er ikke hvilket som helst motiv som får plass på armen til artisten – hele høyrearmen skal nemlig fylles med kristne himmellegmer, alle med helt spesiell betydning.

- Ifølge bibelhistorien er det St. Peter som har nøkkelen til selve himmelporten, så da er jo han obligatirisk. Jeg vil ta tatoveringer på overarmen som man forbinder med himmelen, sier han og viser frem fugler, skyer og selveste Jesus.

Se reportasjen og Aleksanders tatoveringer i videoen øverst.

Likheter med St.Peter

Og Aleksander kjenner seg igjen i St. Peters styrker og svakheter, og mener han selv har mye til felles med sitt kristne idol.

- Jeg synes det er kult at en sånn person kan bli et forbilde. At man ikke trenger å være perfekt. Jeg prøver å se meg selv som en sånn person som har gode intensjoner. Jeg vil bli bedre på alt jeg er dårlig på, men så er det helt kult å ikke alltid få til det.

Vil ikke fremstå hyklerisk

For øyeblikket er Aleksander singel, og han er tydelig på at han ikke setter krav om at en ny kjæreste må dele hans religiøse overbevisning.

- Man blir sikkert tiltrukket av forskjeller, så sjansen for at jeg finner noen som ikke er det er kanskje stor. Hvis jeg ikke skal fremstå hyklerisk så må jeg også innse at vi er skapt med fri vilje og da gjelder det alle - uten at jeg dømmer noen, eller at jeg blir forhåndsdømt.

Se «God kveld Norge» på TV 2 lørdager klokken 21.40

Se gratis videoer fra «God kveld Norge» på TV 2 Play

På Facebook? Følg «God kveld Norge» her

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)