soviknes (Foto: TV 2)
soviknes (Foto: TV 2)

Hoksrud valgt – Søviknes vraket

Mener han ble vraket på grunn av «bompengesynden».

En av de store spørsmålene på helgens Frp-landsmøte var om Terje Søviknes etter ni år skulle bli valgt inn i partiets sentralstyre.

Da stemmene etter søndagens valgt ble talt opp var det klart at den ledige plassen gikk til stortingsrepresentant Bård Hoksrud.

– Skuffet

– Jeg er litt skuffet umiddelbart sånn etter en kampvotering, det må det være lov til å være. Men samtidig så er det ikke verdens undergang, dette var et valg til sentralstyret i Fremskrittspartiet, og vi får forholde oss til at det var det det var, sier Søviknes til TV 2 Nyhetskanalen.

Men du hadde håpet å bli valgt?

– Ja, jeg stiller ikke opp her uten et håp om å bli valgt, og jeg hadde et brennende ønske om å komme innn igjen isentralstyret og være med Siv og resten av partiledelsen i å bygge dette partiet videre, sier han.

I videovinduet øverst kan du se intervju med Søviknes og Hoksrud, samt kommentar fra TV 2s politiske redaktør Stein Kåre Kristiansen.

Søndagens valg har blitt koblet tett opp mot hvor bastante motstandere Fremskrittspartiet skal være mot bompengefinansiering.

Ble felt av bombepengesynden

Søviknes syndet i 2004 da han subsidiært stemte for bompenger på den nye veien fra Os til Bergen.

– Vrakes du fra sentralstyret fordi du sa ja til bompengefinansiering?

– Ja, det er jo vanskelig å tolke valgresultatet i dag på noen annen måte. Selv om dette ligger seks år tilbake i tid, og det er slik at kommunepolitikere må inngå kompromisser, så tror jeg nok at det har vært en avgjørende årsak til det resultatet vi så nå, sier Søviknes.

Ordføreren ønsker ikke å si hvorvidt dette blir hans siste forsøk på å gjøre comeback i rikspolitikken.

Fikk 99 stemmer

Det var fire personer som kjempet om tre ledige plasser i sentralstyret. Morten Høglund som sitter i utenrikskomiteen på Stortinget, Kristan Dahlberg Hauge som er kommunalråd for Frp i Trondheim, stortingsrepresentant Bård Hoksrud og ordfører i Os, Terje Søviknes.

Hoksrud fikk 132 stemmer, Hauge 127 stemmer, Høglund 127, mens Søviknes fikk 99.

I videovinduet under kan du se Terje Søviknes presentasjon av sitt kanditatur foran valget.

– Det er spesielt for meg å stå her foran dere her i dag, snart ni år etter at jeg gikk ut av sentralstyret. Jeg skal ikke dvele så mye ved det som ligger bak oss, men jeg har lyst til å si at jeg er ydmyk og takknemlig over å få denne muligheten i dag. Og jeg tør og påstå, at det er en tryggere, bedre og mer omsorgsfull politiker som står her i dag, sa Søviknes under sin presentasjon foran landsmøtet.

420435