Therese Johaug (Foto: Kevin Eikrhagen / SKARVERENNET/Scanpix)
Therese Johaug (Foto: Kevin Eikrhagen / SKARVERENNET/Scanpix)

Millionavtale i vente for Johaug

Therese Johaug tok med seg pengepremier for 30 000 på Skarverennet, men vil i løpet av kort tid sikre seg en ny privat millionsponsor.

USTAOSET (TV2 Sporten): Hun var helt suveren i dagens sesongavslutning på Skarverennet, og distanserte både Marit Bjørgen og Kristin Størmer Steira allerede i den første bakken opp fra Finse.

- Grunnen til at formen er så bra, er vel at jeg har sluttet å trene for i år, ler hun.

I stedet bruker hun aprildagene til å sikre seg nye sponsorer. TV 2 vet at hun er i sluttforhandlinger med en privat sponsor som vil gi henne millioninntekt de neste tre årene. Johaug er nemlig den heteste langrennsjenta på sponsormarkedet, til tross for at Marit Bjørgen har vunnet mest gjennom sesongen.

- Det er det ingen tvil om. Therese er meget attraktiv på sponsormarkedet, sier manager i Team X-tra personell, Nils Marius Otterstad, til TV2.

- Viktig
Johaug selv, er smigret over sin egen popularitet.

- Jeg synes det er litt rart at jeg er mer attraktiv enn Marit Bjørgen. Men samtidig er det godt å vite at man har noe man kan tjene penger på også. Dette er jo jobben min, og kan ikke tjene penger på noe annet. Så det er viktig, sier Johaug.

Også skiforbundets sponsorsjef, beretter om at Johaug er meget etterspurt av forbundets sponsorer.

- Petter og Marit er på mange måter de to store, men Therese er svært etterspurt av våre kunder, sier sponsorsjef, Bernt Halvard Olderskog, til TV2.

Etter dagens triumf, var Johaug hovedattraksjon hos forbundets utstyrssponsor, Swix. Og svært mange fans sikret seg autografer, og plakater av langrennsyndlingen.

Noe negativt
Men selv om Johaug synes det er stas med oppmerksomheten, innrømmer hun at det har sine baksider også.

- Det er både positivt og negativt. Det jeg liker minst med denne oppmerksomheten er at jeg hele tiden må tenke på hva jeg gjør. Alle følger med meg hele tiden, og det kan faktisk bli litt slitsomt.

For Johaug har allerede funnet ut hva hun må gjøre også for å bli en ener også i sporet.

- Mer hvile. I fjor ble det for mye av alt. Neste år kommer jeg til å ha færre baller i luften, mindre skole, mindre vennebesøk, rett og slett prioritere hardere. Det er nemlig en deilig følelse å stå øverst på pallen og se ned på de andre jentene. Det gjør jeg gjerne igjen, ler Johaug.