Canadiens sjokkerte Capitals

Washington Capitals gikk på en smell mot Montreal Canadiens i femte kamp i NHL-sluttspillet fredag.

Montreal Canadiens goalie Jaroslav Halak (L) is congratulated by teammate Andrei Markov on their teams' win over the Washington Capitals in Game 5 of their (Foto: JIM YOUNG/REUTERS)

De canadiske gjestene ledet 2-0 tidlig i kampen og slo til slutt Capitals 2-1. Dermed reduserte Canadiens til 2-3 sammenlagt i best av sju kamper-serien.

Washington Capitals hadde best statistikk i grunnspillet, men har fått tøff matching av Canadiens i 1. runde av sluttspillet. Med seier ville Capitals vært klare for neste runde. Nå må i stedet laget ut i en sjette kamp mot Canadiens i Montreal mandag.

- Vi hadde kamp 5 på hjemmebane, men spilte dårlig de første ti minuttene, og da var kampen over, sa Capitals-trener Bruce Boudreau.

Michael Cammalleri ga gjestene ledelsen allerede halvannet minutt ut i kampen. Etter sju minutter økte Travis Moen til 2-0. Ligaens toppscorer i grunnspillet, Alex Ovetsjkin, satte inn reduseringen snaue fire minutter ut i midtperioden.

Montreal Canadiens kan også takke målvakten Jaroslav Halak for seieren. Han reddet 37 skudd. (©NTB)