Patrick Vieira. (Foto: SIMON DAWSON/AP)
Patrick Vieira. (Foto: SIMON DAWSON/AP)

Vieira angrer på at han ikke forlot Arsenal før

I kveld returnerer han til gamleklubben.

Patrick Vieira blir av Arsenal-supporterne sett på som en av klubbens største spillere noensinne.

Franskmannen kom til London-klubben i 1996, og vant tre Premier League-mesterskap og fire FA Cup-titler før han dro til Juventus i 2005.

Angrer
Han hadde likevel muligheten til å dra langt tidligere, men valgte å si nei da Real Madrid ville hente ham i 2004 for å erstatte Claude Makelele.

- Det var komplisert i Madrid. Jeg var mistenksom. Mangelen på anerkjennelse for Makelele skremte meg. Jeg fryktet at det samme ville skje med meg, sier Vieira til Daily Mirror.

- Men jeg skulle ha dratt. I dag angrer jeg ikke på karrieren jeg har hatt, men dersom jeg kunne endret én ting ville det vært det. Å dra til Madrid.

Wenger avgjorde
Midtbanegiganten var Arsène Wengers forlengede arm ute på banen, og mange ble overrasket da Arsenal solgte ham for 180 millioner kroner.

Nå avslører Vieira at Wenger selv var mye av årsaken til at han dro.

- Det var år da Arsène sa til meg: «Nei, du drar ikke». Da tilbudet fra Juventus kom i 2005 var jeg på Bahamas. Da jeg kom tilbake sa Arsène til meg: «Det er et tilbud fra Juve, hva vil du gjøre?».

- Jeg forstod hva han sa: «Dersom du vil dra, så gjør det», forteller Vieira.

Skjønte ikke at Adams var alkoholiker
Frem til 2002 spilte han sammen med en annen av klubbens store spillere, Tony Adams.

Da Vieira kom til Arsenal i 1996 slet han imidlertid med å finne seg til rette.

- Jeg var fullstendig fortapt. Den første store hendelsen var da Tony Adams snakket til laget i garderoben en dag. Jeg var der og kunne ikke forstå et ord. Jeg merket følelsene, men hadde ikke anelse om hva som skjedde; Tony Adams holdt på å fortelle laget at han var alkoholiker, forteller franskmannen.

Vil spille i VM
Til sommeren fyller han 34 år under VM i Sør-Afrika.

Der regner han med å spille fast og gå forbi Zinedine Zidane og opp på fjerdeplassen over de med flest landskamper for Frankrike.

- Jeg mener ikke Lassana Diarra er bedre enn meg. Heller ikke Jeremy Toulalan eller Alou Diarra, sier Vieira.

- Men dersom du spør dem det samme spørsmålet, vil de si akkurat det samme. Jeg vet ikke om noen spillere som liker seg på benken.

Der sitter han muligens i kveld når Manchester City møter gamleklubben Arsenal.