Madde
Madde

Prinsesse Madeleine og Jonas bryter forlovelsen

Det melder det svenske kongehuset på sine nettsider.

Den kongelige skandalen mellom prinsesse Madeleine og Jonas Bergstrøm ryster Sverige om dagen.

Nå er det klart at de to bryter forlovelsen etter en uke med massive spekulasjoner.

Prinsessen satte seg tidligere i dag på flyet til New York hvor hun vil jobbe noen uker.

Offentliggjort på nettsidene

Trønderjenta Tora Uppstrøm Berg fortalte i Se og Hør at hun hadde vært intim med Maddes kjæreste Jonas Bergström på et skisted i Sverige i fjor.

Det svenske kongehuset skriver følgende på sine nettsider:

«Etter nøye overveielser har prinsesse Madeleine og Jonas Bergström besluttet å går hver til sitt. De har kommet fram til at det er det beste for dem å fortsette videre hver for seg. Prinsesse Madeleine og Jonas Bergström bønnfaller mediene om respekt og hensyn i forbindelse med beslutningen. De trenger ro i denne vanskelige situasjonen. Medienes store interesse gjør ikke situasjonen lettere for dem. Vi ber om forståelse for at ytterligere informasjon ikke vil bli gitt.»

Ryster Sverige

Nå kan «God kveld Norge» avsløre at det også kommer nye utroskapsrykter på banen - og det er ingen hvem som helst som gjengir dem.

— Allerede for et år siden fikk jeg snusen i at Jonas skal ha vært utro med en svensk jente. Nå opplever jeg dette som en skikkelig Tiger Woods såpe, sier den svenske hoffeksperten Catarina Hurtig til «God kveld Norge».

Hurtig har skrevet flere bøker om det svenske kongehuset og har fulgt prinsessene Madeleine og Victoria tett i ti år.

Flere avsløringer venter

Hun mener saken som er på alles lepper i Sverige kommer til å eskalere.

— Det kommer sikkert til å poppe opp en mengde ukjente kvinner som gjerne vil bli kjent og få komme inn på de kule utestedene på Stureplan. De ønsker nok også å tjene penger på historiene, selv om jeg nok ikke tror at det er like bra betalt som det virker å være i Norge, sier hun.

Det kongelige hoff vil ikke kommentere verken rykter eller påstander, men eksperter «God kveld Norge» har snakket med mener det som skjer nå er den største skandalen i kongehusets historie.

— Det er er en kjempstor krise. Det er den største krisen prinsesse Madeleine har vært involvert i. For Jonas og Madeleines forhold er det en katastrofe uansett om ryktene er sanne eller ikke.

Taus Madde

Det svenske kongehuset har bedt pressen om ro rundt prinsessen og hennes eks-forlovede. Men en fersk meningsmåling gjort av Svensk Damtidning viser at 64 prosent mente at Madeleine burde bryte forlovelsen. Det har hun nå altså gjort.

— Det verste for Madeleine nå er at hun ikke kan gå ut og fortelle sin historie. Hun kan ikke si om hun har vært sammen med et svin, hvis det er slik det er. Hele kongehusets tillit utad synker med hvordan Jonas oppfører seg.

Se «God kveld Norge» på TV 2 lørdager klokken 21.40

Se gratis videoer fra «God kveld Norge» på TV 2 Play

På Facebook? Følg «God kveld Norge» her

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)