PROVOSERTE: Emmanuel Adebayor provoserte Arsenal fansen med sin scoring i september. Arsène Wenger håper det ikke blir en gjentakelse. (Foto: ANDREW YATES/AFP)
PROVOSERTE: Emmanuel Adebayor provoserte Arsenal fansen med sin scoring i september. Arsène Wenger håper det ikke blir en gjentakelse. (Foto: ANDREW YATES/AFP)

Wenger håper supporterne og Adebayor oppfører seg

Vil ikke ha noen reprise på bortemøtet med Manchester City.

Emmanuel Adebayor skapte furore da han scoret for Manchester City mot Arsenal i sitt første møte med gamleklubben bare uker etter at han forlot London.

Feiringen hans ble sett på som direkte provoserende, og i tillegg stemplet han sin tidligere lagkamerat Robin van Persie stygt.

For det ble han ilagt en bot på 250 000 kroner og en betinget suspensjon på to kamper.

Respekt for Adebayor
Nå vender han tilbake til Emirates sammen med Kolo Touré og Patrick Vieria.

- Vi ønsker dem velkommen tilbake, og vi oppfører oss alltid. Vi har respekt for hva de har gjort for oss, og vi ønsker at supporterne også respekterer det, sier Arsène Wenger.

Vil ha fokus på kampen
Franskmannen vil si minst mulig om bråket i september, og ber folk om å glemme hendelsen med Adebayor.

- Vi ønsker å ha en riktig oppførsel, uansett hva som skjedde i den første kampen. Jeg tror det er viktigere enn noensinne at publikum er med oss, og la oss fokusere på det, ber Wenger.

Ingen råd til Adebayor
Han vil derimot ikke oppfordre Adebayor om å legge bånd på seg.

- Jeg er ikke manager i Manchester City. Jeg er manager i Arsenal, og de eneste rådene jeg kan gi, er til mine spillere, sier Wenger.

- Regner du med en reaksjon fra publikum?

- Jeg forventer at alle oppfører seg bra, sier Wenger.

Se lengre intervju med Wenger i vinduet øverst.