Sulley Muntari (Foto: PETER DEJONG/AP)
Sulley Muntari (Foto: PETER DEJONG/AP)

Muntari tror på afrikansk VM-suksess

Afrikanske lag mangler fortsatt litt på den taktiske biten, men Ghanas Sulley Muntari tror på afrikansk suksess i fotball-VM.

Inter-spilleren er trolig med i Ghanas VM-tropp, selv om han var utelatt fra Afrikamesterskapet på grunn av uenighet med landslagsledelsen. Afrika er klar for et definitivt gjennombrudd i VM-sammenheng, tror Muntari.

- Afrikansk fotball vokser raskt fordi vi har store stjerner som spiller i store europeiske klubber. Dette blir en god turnering for Afrika, for vi har stor tro på oss selv, sier 25-åringen.

Muntari har tidligere spilt for blant annet Udinese og Portsmouth. Han kom til europeisk fotball som 17-åring og var nylig med i en film om afrikanske talenter som søker lykken i Europa.

- Vi afrikanere har en litt annen mentalitet. Vi ønsker alltid å vinne. Noen ganger mangler vi litt taktisk, men det er det eneste, mener Muntari.

- Alt er mulig. Om ikke vi klarer det så har du Elfenbenskysten, Nigeria og ikke minst Kamerun, som har mye erfaring, sier Muntari videre. (©NTB)