BMW Gran Coupe
BMW Gran Coupe

Rålekker BMW stjeler showet

Akkurat avslørt på bilutstillingen i Beijing. Se bildene:

skrått-bakfra
skrått-bakfra

BMW stjeler showet under bilutstilligen i Beijing med denne: Concept Gran Coupe: I følge ryktene skal dette bli starten på en ny 8-serie - og ta opp kampen mot blant andre Mercedes CLS.

Og det er selvfølgelig ikke tilfeldig at bilen blir vist bare noen dager etter at vi fikk de første smakebitene på stasjonsvognutgaven av Mercedes CLS. De to tyske statusgigantene følger hverandre som skygger. Og her bør BMW ha et særdeles sterkt kort - i alle fall hvis vi bare skal dømme etter utseendet.

Mange ganger lekrere

Baklykt
Baklykt

Samtidig overrasker BMW alle de som trodde at 5-serie Gran Turismo var bilen som skulle matche CLS. Sammenlignet med den ganske kantete 5 GT er Concept Gran Coupe mange ganger lekrere - og en bil som bør matche samtlige konkurrenter i denne klassen.

Griselekker stasjonsvogn: Se bildene av nye CLS her

Bilen er rundt fem meter lang og hele ti centimeter lavere enn dagens 7-serie. De runde, svøpende linjene er klassisk firedørs coupe - samtidig som det er tilført mange doser aggressivitet, særlig i hekken.

bakfra
bakfra

Overhengene både foran og bak er nesten ekstremt korte. Den karakteriske knekken på C-stolpen er selvfølgelig der. Digre luftinntak under grillen viser at dette er en sporty bil. Og på lyktene er det selvfølgelig høy LED-faktor.

BMW presenterer dette som en smakebit både på en ny bilmodell - og på designretningen de kommer til å gå de nærmeste årene. Vi sier ja takk til begge deler!

Denne har vi ventet lenge på! Se spionbildene

2+2

Konkurrentene er for uten Mercedes CLS biler som Porsche Panamera og kommende Audi A7.

Mest sannsynlig vil den få en 2+2-seteløsning - og et bredt spekter med store motorer under panseret, helt sikkert også hybrid.

Firedørs coupe til hyggelig pris? Sjekk denne.

siden
siden