siv_jensen (Foto: SCANPIX)
siv_jensen (Foto: SCANPIX)

Siv Jensen avviser trøbbel med Carl I. Hagen

– Noen knute på noen tråd, nei den har ikke jeg oppdaget.

- Nå må du vite at det er ikke alt som står i avisen som er sant, sa Siv Jensen til programleder Nils Gunnar Lie i God morgen Norge i dag, da spørsmålet om knute på tråden mellom Siv Jensen og Carl I. Hagen kom opp.

- Jeg leste at Dagsavisen mener det er problemer, men jeg har ikke oppfattet at det er knute på tråden mellom meg og Carl, sa Siv Jensen.

Ifølge Dagsavisen, mener Carl I. Hagen at Frp er blitt trege. De tar ikke tingene med en gang de er i media.

- Vi responderer hurtigere enn de fleste. Vi er ikke lenger et parti som har 12 % omslutning, vi har 25 %. Det krever at vi må la flere bli hørt, det skal være en demokratisk prosess i Fremskrittspartiet, sa Siv Jensen.

Carl I. Hagen ønsker nå å stille som ordførerkandidat, og den tanken liker Siv.

- Tenk for en fantastisk ordfører han ville blitt. med så lang erfaring fra rikspolitikken, så ville jo han, kanskje bedre enn noen, kunne være en god frontfigur for Oslos borgere. Jeg ser frem til det, hvis det er sånn det blir, men det er Oslo Frp, som nominerer kandidater, sa Siv Jensen.

Landsmøte

Fremskrittspartiet var samlet til landsmøte på Gardermoen i helgen. Siv Jensen har lenge jobbet hardt med sin tale og kunne i dag endelig puste ut.

- Jeg synes landsmøtet og talen min gikk veldig bra. Jeg var opptatt av å få frem at det er mulig å gjøre endringer i Norge, hvis mange nok reiser seg i protest.

Gjennomsnittet av meningsmålingene viser at Fremskrittspartiet har en oppslutning på 23,9 prosent, mens de fikk 22,9 prosent ved stortingsvalget i fjor høst. På enkelte målinger har Høyre og Fremskrittspartiet hatt flertall.

- Vi må først overlate til velgerne å gi uttrykk for hva slags retning de ønsker. Vi ser en tendens, det er mange målinger som gir flertall på ikke-sosialistisk side, men det er lenge til neste valg, og ting forandrer seg fort, sier Jensen.

Bompenge-saken

Terje Søviknes var ventet å få en plass i sentralstyret i Frp, men slik ble det ikke.

- Det var tre plasser som skulle fylles, og vi hadde fire sterke kandidater, så en måtte ryke, og det ble Terje, sa Siv. Det er ikke sikkert at Terje røyk pga bompengesaken, fortsatte hun, men det kan godt hende at Terje Søviknes kanditatur ble svekket av at han har inngått et kompromiss på bompenger.

– Hva bompengespørsmålet gjelder, så er det sånn at Stortinget avgjør hvilke veier som skal bompengefinansieres og hver gang stemmer Frp nei. Regjeringen burde betale dette. Alle partier i Norge har saker de vil ha gjennomslag for. Ingen må la seg overraske over at et parti som ble stiftet fordi de ville redusere skatter, avgifter og offentilige inngrep, holder fast ved det. Dette er Fremskrifttspartiets sjel. Men vi vet at skal vi samarbeide med andre partier, må vi kompromisse, det må forhandles, sa Siv.

Les også: Hoksrud valgt – Søviknes vraket

Helsekøen

- Statsministeren synes det er greit med 250 000 i helsekø, og sannheten er at vi har hatt vekselsvis regjeringer gjennom flere tiår, som egentlig er veldig like. Da får vi jo en situasjon da veldig lite blir forandret. Vi vil gjøre noe med det vi, sier Siv Jensen.

– Køen kan bli kortere og ventetiden litt mindre. Det er en vanvittig sløsing med ressurser, for de rødgrønne insisterer på et helsemonopol.

Islamiseringesdebatten

Enkelte medier mener Frp ikke lenger har noe futt i kampen mot islamiseringen. Dette er Siv Jensen helt uenig i.

- Det jeg registrerer med en viss glede er at andre partier har kommet etter i kampen mot islamiseringen. Hadde det ikke vært for Frp, så ville jo bare den grenseløse naiviteten fortsatt, sa Siv Jensen.

– Jeg tror det norske folk vet at det er Fremskrittspartiet som har kjempet denne kampen. Det er veldig langt igjen før man kan si at Arbeiderpartiet har blitt tøffe i invandringspolitikken, ler Jensen.

– Regjeringen har en lang vei å gå, men vi kan fortelle dem hva de skal gjøre.

- Det kunne vært meg!

I dag kommer den russiske presidenten Dimitrij Medvedjev til Norge.

Tenker du at det kunne vært deg som tok imot ham i dag?

- Ja det er klart det kunne det. Hvis vi hadde fått noen ekstra stemmer ved valget i høst. Men jeg får en anledning til å møte ham i dag. Jeg skal i middag på slottet, hvor Medvedjev er hovedgjest. Det kan jo hende jeg får muligheten til å snakke med noen av hans nærmere medarbeidere, så kan jeg kanskje si fra at demokrati er en flott ting, sa Siv Jensen til God morgen Norge i dag.

Ny regjering i 2013

- Velgerne er lut lei av sosialisme, og de vil ha forandring. Det er to partier som styrker seg på det (Høyere og Fremskrittspartiet), så det betyr at vi kan ha muligheten til å få flertall etter valget i 2013, og få en slagkraftig regjering, sa Siv Jensen

Les også: Partibarometeret