Hvilken av disse svenskene er best kjøp? Illustrasjon: Ole Martin Lundefaret.
Hvilken av disse svenskene er best kjøp? Illustrasjon: Ole Martin Lundefaret.

Hvilken av disse klassikerne skal jeg velge?

Volvo 740 eller Saab 900? Les hva Brooms bilekspert mener.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Anonym spør:

Kva vil du anbefala av Volvo 740 sedan og Saab 900 som familiebil? Samme årsmodell, begge kjørt 200000 km.

Benny svarer:

Hei Anonym - her kjenner jeg at den gode nostalgi-følelsen kommer krypende! Det begynner jo å bli noen år siden disse to var siste nytt, men de er to gode travere på bruktmarkedet.

Hvem ville jeg valgt? Jeg må innrømme at jeg er litt svakere for Volvo enn Saab, selv om jeg nok må innrømme at kjøreegenskapene til Saaben er bedre. Volvoen er enklere og også rimeligere å holde på veien hvis noe skulle gå gærn`t, kvaliteten er generelt også et lite hakk bedre. Og du må nok regne med at ting kan gå galt på så gamle biler.

Som familebil har Volvoen en fordel med at den er en ganske mye større bil. Den er komfortabel og har veldig tung kjørefølelse. Så er det selvfølgelig dette med bakhjulstrekk kontra forhjulstrekk. Saaben tar seg adskillig bedre fram på vinteren, her er det det fint lite elektroniske hjelpemidler som kan komme Volvoen til unnsetning.

Uansett hvilken av disse du velger, bør du sjekke kvaliteten nøye. Servicehefte? Teknisk tilstand? Rust? Og hvor lenge er det til neste EU-kontroll? Disse tingene er tross alt viktigere enn personlige preferanser når vi snakker som biler som disse.

Håper du blir fornøyd med den du velger - og at du ikke minst tar gode vare på den!

Gammel drøm - og god som ny. Les mer her

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her