ole Kristian Tollefsen (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)
ole Kristian Tollefsen (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)

Tollefsen lei av å bli kalt grisespiller

Ole-Kristian Tollefsen skjønner at folk ble sjokkerte over skrekktaklingen mot Slovakia i OL, men er lei av å bli kalt grisete spiller.

- Jeg vet at hockeykunnskapen i Norge er veldig liten. Sterke bilder og overskrifter selger jo, men de som kan litt om ishockey og kjenner meg, vet at jeg ikke er en grisespiller.

VM-samling

Ole-Kristian Tollefsen er på landslagssamling i Oslo foran årets VM. Lenge var det usikkert om han kom til å rekke treningssamlingen på grunn av flystansen, men 26-åringen landet i går kveld på norsk jord etter en lang flyreise fra USA. Han husker godt taklingen han gjorde mot Slovakias Lubos Bartecko under OL i Vancouver, men mener det hele ble overdramatisert i norske medier.

- Det er ikke noe gøy hvis man blir stemplet som grisete spiller. Jeg vet hvordan media her hjemme har skrevet om meg, at jeg har slåss og lignende. Ja, jeg spiller tøft, men det er lov, sier USA-proffen.

- For å statuere et eksempel

Tollefsen fikk en dom fra det internasjonale ishockeyforbundet på tre kampers karantene for taklingen. Landslagssjef Roy Johansen mener dommen er altfor streng. Hvis taklingen hadde blitt gjort av en spiller fra en større ishockeynasjon, som for eksempel Canada, så hadde straffen blitt mildere, tror Johansen.

- For meg virker det som det er tatt en politisk avgjørelse for å statuere et eksempel overfor en liten ishockeynasjon, sier landslagssjefen.

- Jeg tror de har gitt meg en såpass hard dom for å sette et eksempel, men jeg vet ikke om at det er fordi vi er en såpass liten ishockeynasjon. Hadde det vært snakk om en spiller på Canada og ikke meg, så kunne det nok vært annerledes, men det vet man ikke, sier Tollefsen.

Men noe grisespiller vil han uansett ikke kalle seg selv.

- Jeg har aldri blitt suspendert før og aldri hatt en kampstraff før, noe som er ganske godt gjort med tanke på alle årene jeg har spilt ishockey, avslutter 26-åringen.