Oppslag
Oppslag

Gjett hvilket bilmerke som står bak dette?!

Så lekkert blir det når de går løs på flyinteriør.

Gjettet du riktig?

Svaret er at det er BMW som står bak dette flyinteriøret, nærmere bestemt BMW DesignworksUSA - som er den tyske bilfabrikkens designkontor i California.

Det som er interessant med dette, er at det før var bilindustrien som tittet til flyindustrien for å få inspirasjon når det gjaldt instrumentpanel - men at rollene nå er snudd. Ikke bare blir det hentet inspirasjon heller - her har man hentet inn bildesignerne til å gjøre selve designet.

Dette skal du kjøre hvis du mener SUV er for harry

Flyinteriør framme
Flyinteriør framme

Ikke bare for moderskipet

Det er den brasilianske flyprodusenten Embraer du her er med i cockpit. De er store aktører i privatflysegmentet, og det er deres modeller Phenom 100 og Phenom 300 som har cockpit og interiør designet av BMW.

BMW DesignworksUSA er et litt spesielt firma. I tillegg til å designe biler og motorsykler for moderskipet BMW, så tar de på seg designjobber for andre firmaer innen andre industrier - som om de skulle vært et selvstendig designbyrå.

Fly interiør
Fly interiør

Vant viktig kåring

I den årlige kåringen til det viktige design- og idémagasinet Fast Company, ble BMW DesignworksUSA kåret som det mest innovative designselskapet i verden, under en utdeling i februar i 2010. Designselskapet har designet alt fra PC-er for Dell, kaffemaskiner for Starbucks, til kirurgiske instrumenter for legemiddelindustrien.

BMW har vært en av bilfabrikantene som har vært mest bevisst på å gjøre sine interiør så like fly som mulig. Men nå har de altså gått enda et skritt, nemlig designet sitt eget flyinteriør!

Les om BMWs SUV-hit her

BMW og fly
BMW og fly