Thomas Drage står med flest assist i Tippeligaen. (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/Scanpix)
Thomas Drage står med flest assist i Tippeligaen. (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/Scanpix)

TIL-helten skal bli bedre enn Gamsten

18-åringen Thomas Drage, som sendte Tromsø til tabelltopp onsdag, har klare mål.

Thomas Drage fikk dagens aviser levert på døra av TV 2 Sporten torsdag. For sjeldent har så få minutters spill fått så mye omtale. Drage ble byttet inn i det 90. minutt, men to minutter på overtid satte han inn det viktige seiersmålet som sendte Tromsø til topps på tabellen. 

Drøm i oppyllelse

- Det er jo noe man drømmer om, så klart. Har jo drømt dette, men likevel ikke tenkt så mye på det, sier unggutten til TV 2.

Det er med andre ord drømmen som har gått i oppfyllelse?

- Ja, det er det.

- Ingen grenser

Dette var hans første mål i Tippeligaen, men Drage gjorde seg også bemerket i årets første seriekamp mot Hønefoss med en målgivende heading til Sigurd Rushfeldt. Den kampen vant Tromsø 2-0.

Og trener Per Mathias Høgmo er mektig imponert over 18-åringen.

- Han er mentalt sterk, og han kan nå utrolig langt. Det er det ingen tvil om. Jeg ser ingen begrensninger for den gutten, sier Tromsø-treneren til TV2.

- Bedre enn Gamsten

Og Høgmo har til eksempel gjort Morten Gamst Pedersen og Per Ciljan Skjelbred til etablerte fotballspillere. Men Drage skal enda lengre.

- Jeg kan bli bedre. Det vet jeg, sier han selv.

Du kan bli bedre enn Gamsten og Skjelbred?

- Ja.

Og blir det óg?

- Ja.

Drages neste utfordring blir borte mot Molde 26. april, før det er duket for toppoppgjør på Alfheim stadion når Rosenborg gjester Ishavsbyen i TV 2s hovedkamp søndag 2. mai.