Claudio Ranieri (Foto: TONY GENTILE/REUTERS)
Claudio Ranieri (Foto: TONY GENTILE/REUTERS)

Ranieri glad feilskjæret kom i cupen

Roma er klar for cupfinale, selv om laget tapte semifinalereturen mot Udinese. Trener Claudio Ranieri er glad nederlaget kom i cupen.

AS Roma står med 24 strake kamper uten tap i Serie A.

- Vi slet mot slutten i kampen mot Udinese, men skulle vi først gå på et feilskjær er det fint at skjedde her og ikke i serien, sier Ranieri.

John Arne Riises klubb leder den italienske serie med ett poeng når fire kamper gjenstår.

Det er ikke bare Roma som har vært i aksjon i midtuken. Inter kommer fra sterke 3-1 mot Barcelona i Mesterligaen. Roma får besøk av Sampdoria i hovedstaden denne helgen. Det blir en vrien kamp.

Frykter Sampdoria
Genova-gjestene er det eneste laget Per Bredesen mener Roma bør være redd i innspurten.

Bredesen er eneste norske seriemester i Italia. Han var sentral med 27 kamper og seks mål da Milan gikk til topps i 1957.

- Endelig. Dette har jeg ønsket i alle årene siden, sa Per Bredesen om at John Arne Riise kan bli tidenes andre norske seriemester i italiensk fotball til NTB tidligere i uken.

Inter på sin side skal møte Atalanta, et lag som kjemper desperat for å unngå nedrykk. Slike kamper er aldri enkle på denne tiden av året. José Mourinho har en viktig oppgave på den mentale siden. Inter-treneren må bearbeide sine spillere etter den flotte 3-1-seieren mot Barcelona.

John Arne Riise (Foto: FILIPPO MONTEFORTE/AFP)
John Arne Riise (Foto: FILIPPO MONTEFORTE/AFP)

- Må legge det bak deg
Trolig må Inter spare en utslitt Diego Milito, arkitekten bak seieren i midtuken. Inn kommer urokråka Mario Balotelli.

Spissen krangler jevnlig med Mourinho og har ertet opp fansen etter å ha posert i Milan-drakt. Onsdag kastet han Inter-drakten sin i bakken etter et mindre vellykket innhopp. Han har også blitt angrepet av en lagkamerat.

- Det er ting du må legge bak deg, og nå er det nødvendig å gjøre det. I morgen er en helt annen dag. Det er flere viktige kamper, i ligaen - Inter - Atalanta er veldig viktig, sier Mourinho.

(©NTB)