Stig André Berge  (Foto: Poppe/SCANPIX)
Stig André Berge (Foto: Poppe/SCANPIX)

Bryterne hjemme etter 60 timers reise

Brytelandslaget endelig hjemme fra EM i Aserbajdsjan etter å ha vært askefast.

- Det skal bli godt å roe helt ned og bare slappe av med familien. På en så lang reise får man en unormal rytme når det gjelder spising og søvn, forteller landslagstrener Morten Brekke.

- Slitsom reise

Det norske brytelandslaget var i helga i Baku i Aserbadjan og deltok i EM. På grunn av vulkanasken fra Island fikk de ikke ta fly fra Aserbadjan hjem til Oslo på mandag. De valgte da å fly fra Baku til Milano. Derfra ble det en busstur på 23 timer til København med et dansk reiseselskap. Fra København fikk de i kveld fly hjem til Oslo. Totalt ble reisen på 60 timer for bryterne.

- Det er veldig slitsomt etter et slikt tungt mesterskap. Man ønsker å komme seg rasket mulig hjem for å slappe av. Vi greide heldigvis å løse det på en god måte. Hadde vi ikke fått mulighet til å ta buss, så hadde vi ikke vært hjemme nå, sier Brekke.

Bussturen ble litt av en reise for landslagsutøverne.

- Det var en fullstappet buss, og det er ikke noe særlig når man nesten ikke har plass til å bevege seg i løpet av 23 timer. Humøret hos utøverne var likevel på topp. Det ble mye kortspilling, sier Brekke.

Ikke EM-suksess

Som ikke det var nok at bryterne måtte bruke 60 timer på å komme seg hjem, ble det ikke noe særlig suksess i EM. Den beste plasseringen stod Marius Thomessen for. Lørdag kom han på en 7.plass etter å ha slått serberen Maksimovic.

- Prestasjonen til Marius var overraskende bra. Likeve er vi ikke helt fornøyde. Vi hadde forventet at Stig-André Berge skulle komme høyere opp enn en 10.plass, men det er ikke alltid så lett, avslutter Brekke.