Siden (Foto: Hans Trygve Holm an.no / ANB)
Siden (Foto: Hans Trygve Holm an.no / ANB)

Favoritt i italiensk rød

Motorsykkel fikk være motorsykkel da Jorun Ellingsen endelig fikk tak i en god, gammel og bitte liten Fiat 500 i fjor vår

Motorsykkelen er solgt.

Nå er det Fiat 500 som gjelder for Jorunn Ellingsen, skiriver Avisa Nordland

Streng selger

Faktisk er eieren veldig lykkelig. Hun er et eneste stort smil når hun tar på seg de røde kjørehanskene og setter seg bak rattet.

Og gleden er smittsom. Alle hun møter på sin vei smiler også. Fiat 500 fungerer som den reneste lykkepillen.

Lykkepille

– For mange år siden hadde jeg en Fiat 600 fra 1971. På 80-tallet endte den opp som skrot. Det har jeg i ettertid angret mange ganger. Da jeg så i fjor fant denne på nett var jeg ikke i tvil. Det var en hyggelig veterinær sørpå som eide den. Han var lidenskapelig opptatt av Fiat. Før jeg fikk kjøpe den, måtte jeg love at jeg ville stelle pent med den og at jeg hadde garasjeplass til den

forfra (Foto: Hans Trygve Holm an.no / ANB)
forfra (Foto: Hans Trygve Holm an.no / ANB)

Det var enkelt å love såpass.

– Den står trygt parkert når det er snø på bakken. Når våren kommer tar jeg den fram. I fjor var det bare denne bilen jeg brukte omtrent. Vi har en moderne firehjulstrekker også, men den har jeg ikke noe forhold til. Denne har sjel.

Enkel standard

Er du over 1,80 så kler du på deg en Fiat 500. Det er ikke lett å få plass i passasjersetet med skostørrelse 45. Og det er i passasjersetet at folk får oppleve F-1965. Ellingen overlater ikke rattet til hvem som helst.

– Mannen min har fortsatt motorsykkel, så da er jeg passasjer hos ham – og han hos meg. Han har aller nådigst fått ratte den litt, smiler hun og fortsetter:

– Det krever litt tilvenning å kjøre en slik bil. Det er ikke som en moderne bil hvor alt bare virker. Her må du lirke og lure litt. Det er mye artigere det.

Skrur litt selv

– Skrur du på bilen selv?

– Ikke mye, men kan skifte viftereim om det kniper. På min Fiat 600 brukte jeg strømpebuksa som reim. Prøv det på en ny bil.

Motor (Foto: Hans Trygve Holm an.no / ANB)
Motor (Foto: Hans Trygve Holm an.no / ANB)


Messegjest

Under Bodø Autoshow får alle anledning til å ta en nærmere titt på minibilen. Arrangørene har spurt og fått ja til å stille den ut.

– Men jeg er på jobb selv, så jeg stoler på at de passer godt på den, smiler hun.

– Er det fordi du er jordmor at du liker slike småbiler?

– Det er det nok ikke. Den har sjel. Den minner meg om vår og sommerblomster. Begge deler elsker jeg. Det er bare en nydelig bil som gjør meg i godt humør. Barnebarna liker også å sitte på.

– Noen langturer på planen?

– Jeg holder meg i nærområdet, men vi planlegger en venninnetur til Fauske eller noe. Så kunne det vært artig å ta ferga over til Lofoten og kjørt litt der i sommer.

Test av helt ny Fiat 500 finner du her:

De harde fakta er som følger:

Modell: Fiat 500 F

Lengde: 297 cm.

Høyde: 132 cm.

Vekt: 499 kg.

Motor: Tosylindret og 19 hestekrefter som gir 0-100 på akkurat passe lang tid når man ikke har det så veldig travelt.

Byggeår: 1965.

Farge: Italiensk rød.

Den lykkelige eier: Jorun Ellingsen, Bodø.

Flere bil og motorsaker fra an.no finner du her:


interiør (Foto: Hans Trygve Holm an.no / ANB)
interiør (Foto: Hans Trygve Holm an.no / ANB)