Du behøver ikke bruke millioner for å få en fin og morsom cabriolet!
Du behøver ikke bruke millioner for å få en fin og morsom cabriolet!

- Hvor billig får vi en brukbar cabriolet?

Guttegjengen har tenkt å spleise. Se hva Brooms bilekspert mener.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Sigve spør:

Hei Benny vi er 3 kompiser som tenker på å spleise på en sommerbil i år. Må være cabriolet og det gjør jo ikke noe om den ser litt kul ut heller :-) Planen er å kjøre den i sommer og så eventuelt selge den og helst ikke med alt for stort tap. Kan du si noe om hva vi må gi for en bil som skal holde bra og ikke gi oss bekymringer. Får vi noe brukbart for eksempel for 15 000 kroner?

LES OGSÅ: Billig bil - her er de smarteste kjøpene

Benny svarer:

Hei Sigve. Kult prosjekt! Og ikke dumt å være flere om en sånn bil, det er jo gjerne begrenset hvor mye man egentlig får brukt den.

Jeg ville lagt minst 30 000 kroner i dette - i alle fall hvis dere skal være sikret et bilhold som ikke byr på mange problemer og frustrasjoner. Under dette begynner det å bli mye reparasjonsobjekter og biler som har feil & mangler. Selvfølgelig finnes det unntak, men hovedregelen er at du bør opp i dette prisleiet for å finne noe kurant.

Det beste er å kjøpe av en entusiast som har tatt godt vare på bilen gjennom mange år. En passe "halvveis" bil som har stått ute hele vinteren og som lukter mugg inni, er ikke noe smart cab-kjøp.

Sjekk at det er ikke bare er uker til neste EU-kontroll. Og ta en ekstra nøye titt på taket. De fleste er slitesterke og holder i mange år, men til slutt må jo et stofftak skiftes og det kan bli ganske dyrt.

Også med tanke på videresalg lønner det seg å kjøpe noe som er kurant og i god stand. Og skal dere selge igjen, ville jeg gjort det mens det fortsatt er litt sommer igjen. Å selge cabriolet på regntunge høstdager er nemlig ikke alltid like enkelt. Lykke til og krysser fingre for at vi får en sommer med mye sol!

LES OGSÅ: Dette må du vite før du kjøper cabriolet

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her

Drømmer du om cabriolet? Fortell oss om det i kommentarfeltet under: