colt oppslag (Foto: Privat)
colt oppslag (Foto: Privat)

Er dette Norges eneste?

Bjørn Vidar har pusset og skrudd i 11 år. Nå kan den bli din.

Slutten av 70-tallet var en god tid for de som ønsket seg sporty bil til en hyggelig pris. Blant dem som var mest ivrige var de japanske produsentene: Enhver japaner med respekt for seg selv hadde minst en modell som var svært tydelig inspirert av Ford Mustang, men selvfølgelig til en langt mer oppnåelig penge.

Mitsubishi var med på leken. Og 33 år etter at denne rullet ut på veien for første gang under navnet Colt Celeste GSR (ekstra bokstaver etter navnet var selvfølgelig ekstra tøft), kan den bli din. Bjørn Vidar fra Elverum har nemlig bestemt seg for å selge sitt eksemplar. Pris-utgangspunktet for 1977-modellen er 35 000 kroner.

For å se hele annonsen - klikk her

Kjøpte Norges første

PS-colt-3
PS-colt-3

- Jeg tror ikke det er noen flere av disse som har overlevd, så det er gode sjanser for at dette er Norges eneste. Rusta tok de fleste, dessuten var dette biler som i en periode nok ikke hadde den statusen de hadde fortjent, mener Bjørn Vidar som har stolte Celeste-tradisjoner.

- Ja, jeg kjøpte faktisk den aller første privatregistrerte i Norge, den hadde 1600-motor. Hadde mye moro med den bilen. Etter noen år ble den solgt. Jeg har jo vært ung en gang jeg også og det var litt stas å bytte bil. Dessuten ble den trang for en familiefar. Men jeg glemte liksom ikke helt Colten, forteller Bjørn Vidar.

Her er en annen klassiker: Ford Capri!

Plakat i frontruta

- Så i 1999 fikk jeg plutselig øye på denne, stående i veikanten og med en plakat i frontruta. Jeg snudde selvfølgelig og oppdaget at den var til salgs. Og dermed ble det Celeste på meg igjen, forteller Bjørn Vidar.

Da var bilen mest å regne som er reparasjonsobjekt. Så her har det skjedd ting:

Nytt trekk inni

PS-colt-2
PS-colt-2

- Ja, jeg har nok brukt rundt 50 000 kroner i rene penger - og så kommer det mange timer i tillegg. Motoren er en overhalt to-liter som går som ei klokke. Motor og bil som den står nå, har ikke gått mye, kanskje 5000 kilometer.

- Bilen er sveiset for rust og grunnlakkert. Den ser slett ikke verst ut verken inni eller utenpå. Det er nytt trekk i bilen og det er lagt inn skjulte høyttalere, forteller Bjørn Vidar.

Den amerikanske drømmen. Les mer om "originalen" Mustang her

Komme til entusiast

Men med dette utseendet - går den bra, eller?

- Du vet, det er en 2-liter under panseret her og bilen veier ikke stort, så forbikjøringer er ikke akkurat noe problem. Men først og fremst er jo dette en kosebil, sier Bjørn Vidar.

- Hvorfor selger du?

- Jeg er gift med en dame fra Thailand og går snart av med pensjon. Derfor ser jeg for meg at det kan bli seks måneder i året der nede og da har jeg rett og slett ikke tid til å ta skikkelig vare på denne bilen. Derfor selger - og jeg håper inderlig at den havner hos en entusiast som vet hva dette er og som kan ta godt vare på den, sier Bjørn Vidar.

SE OGSÅ: Slik kjøper du bruktbil

PS-colt-bakfra (Foto: Privat)
PS-colt-bakfra (Foto: Privat)