Trener Morten Djupvik (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Trener Morten Djupvik (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Langrennssjefen skal bli mer autoritær

Landslagstreneren Morten Aa Djupvik forstår misnøyen mot ham fra flere av landslagsløperne i langrenn.

Flere av landslagsløperne TV2 har snakket med, mener Aa Djupvik har framstått som svak, og uklar ved flere anledninger den siste sesongen. Og de etterlyser en mer autoritær lederstil, og en tydeligere overordnet trenerfilosofi.

Dette har landslagstreneren tatt til seg.

- Jeg skal stå fram som en tydelig og klar leder, og være mer autoritær enn jeg har vært til nå. Men jeg tror ikke jeg skal stå å kjefte og smelle, for det er i alle fall ikke måten å gjøre det på, sier Djupvik til TV2 Sporten.

- Tøffe tilbakemeldinger
Han innrømmer at det har vært svært tøffe tak, og klare meldinger under evalueringene med løperne. Bak Petter Northug har det norske allroundlaget hatt en av de svakeste sesongene på flere tiår. Det har ikke gått upåaktet hen i de interne diskusjonene.

- Det har vært en grundig prosess. Og jo grundigere man er, jo tøffere må man jo bli i tilbakemeldingene til hverandre. Det er jo aldri artig å få kartlagt sine svake sider, men skal vi ble bedre sammen så må utfordringene fram på bordet, forteller en åpenhjertig Djupvik.

Han har full forståelse for at de løperne som har slitt gjennom sesongen, har stilt spørsmål om han har vært rette mannen til å løfte dem opp fra den sportslige gjørma.

- Når løperne uttrykker misnøye til meg når de er som mest frustrerte, så er det noe jeg har stor forståelse for. Det er bare noe man må tåle når man er trener. Det er en del av jobben.

- Har du manglet selvtillit i jobben?

- Nei, det har jeg ikke.

- Aldri mistillit
Sportssjef Åge Skinstad hevder at det aldri var et tema å sparke Djupvik.

- Det var ønsker om forandring, men aldri snakk om noe mistillit, sier Skinstad til TV2 Sporten.

Han mener evalueringen har vist at løperne har tillit til treneren sin.

- Det at de ønsker at Morten skal bli mer autoritær, er jo et bevis på at de er trygge på kunnskapene hans. De ønsker å høre på Morten, og de vil at han skal være enda tøffere.

Ulike syn på treneren
Etter det TV2 Sporten vet, har landslaget vært delt i synet på Djupvik. Løpere som Martin Johnsrud Sundby, Eldar Rønning, og Simen Østensen har vært frustrerte over at de ikke har prestert som forventet, mens Petter Northug og Odd-Bjørn Hjelmeset har vært meget fornøyde med oppfølingen fra Djupvik. Dette bekrefter sportssjefen.

- Det er riktig at det er ulike syn på den jobben Morten Aa Djupvik har gjort, sier Skinstad.

- Men betyr det mer hva Petter Northug mener, enn hva de andre sier?

- Nei. I et lag så betyr Petter Northug sin stemme like mye som alle andre sine.