Steven Gerrard (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Steven Gerrard (Foto: ANDREW YATES/Afp)

Slik blir Liverpools 24-timersreise

Bruker 24 timer på å komme seg til Madrid. Rafa Benitez håper det ikke betyr fordel Atlético.

Askeskyen fra Island, som hindrer flytrafikken i store deler av Europa, gjør at Liverpools reise til Madrid blir ekstra lang.

Liverpool skal spille europaligasemifinale mot Atlético torsdag, men allerede i formiddag begynte reisen da Liverpool dro fra Runcorn togstasjon med kurs mot London.

Se video fra avreisen i Runcorn i videovinduet over!

Tirsdag ettermiddag ankom Liverpool-spillerne togstasjonen St. Pancras i London, der de hoppet på et Eurostar-tog til Paris. Den turen tar to og en halv time, og Liverpool-spillerne vil så tilbringe natten i Paris.

Grytidlig i morgen er det imidlertid på’n igjen. Ti over sju i morgen tidlig må Liverpool-spillerne sette seg på toget igjen, for en tre timer og femten minutter lang tur fra Paris til Bordeaux.

Så, ved lunsjtider i morgen, kommer siste del av reisen - en flytur fra Bordeaux til Madrid, der de vil lande omkring klokken halvt to. Det er nesten akkurat 24 timer etter at de forlot Liverpool.

På Liverpools nettsider følger klubbens egne journalister reisen tett i en egen liveblogg, kalt «The longest journey» (Den lengste reisen).

Fordel Atlético?
Spørsmålet er om den lange reisen er en fordel for Atlético.

- Det kommer an på. Den er velorganisert, så vi vil ha tiden med oss og komme dit tidlig så vi kan klare det. Det er ikke et problem, vi har folk som jobber bak kulissene som gjør alt, og de gjør en veldig god jobb, sier Liverpool-manager Rafa Benitez, som var fornøyd med oppladningen mandag der West Ham ble slått 3-0.

TV 2 Play: Se intervju med Benitez

- Forhåpentligvis blir reisen bra
Benitez mener det var den beste oppladningen Liverpool kunne hatt.

- Ja. Vi kommer ikke til å ha mange dager til å forberede oss til en viktig kamp, men forhåpentligvis blir reisen bra. Folkene som jobber med å planlegge den jobber hardt, så vi vil reise i morgen og forhåpentligvis vil spillerne være friske, sa Benitez mandag kveld.

Liverpools-manager ble også spurt om muligheten til å sikre fjerdeplassen.

- Vi må fortsette å gjøre jobben vår. Det vil bli vanskeligere nå fordi de (City og Tottenham) har spilt sine vanskelige kamper, spesielt Tottenham. De vant og det forventet vi ikke, men vi må uansett fortsette å gjøre jobben vår for å prøve å være i god posisjon om de gjør en feil, sier Benitez.