Ole Bjørn Sundgot (Foto: Christian Thomassen/Scanpix)
Ole Bjørn Sundgot (Foto: Christian Thomassen/Scanpix)

Sundgot: - Tok på meg en altfor stor jobb

Ole Bjørn Sundgot kritiserer ledelsen i Hønefoss.

Se Sportstabloid på TV 2 Zebra kl. 21.30 og TV 2 SPORT kl. 19.00

Ole Bjørn Sundgots avskjed som Hønefoss-trener etter seks strake tap er et av temaene i Sportstabloid. Ledelsen i klubben ville ikke stille og Sundgot kom med kritikk av hvordan Hønefoss taklet opprykket til Tippeligaen.

- Hele klubben var veldig utydelig. Skulle man satse på unge spillere eller kjøpe spillere? Jeg følte ikke det var en langsiktig plan på det som ble gjort. Støttefunksjonene rundt treneren ble ikke bygget opp. Jeg måtte kjempe for å få inn en fysioterapeut på heltid, sier Sundgot, som også savnet en sportsdirektør.

- Det ble for amatørmessig. Mye kunne vært unngått med en dyktig sportssjef og mer kompetanse inn i klubben. Det var umulig for meg å bygge en hel tippeligastall og trene laget. Jeg tok på meg en altfor stor jobb.

Støtter Sundgot
TV 2s fotballekspert Petter Myhre mener det var feil å sparke Sundgot.

- Det er ikke godt nok med seks strake tap, men det var for drastisk å sparke ham. Hønefoss er en ung klubb som har tatt steget opp i rakettfart og ikke maktet å henge med.

Han mener behandlingen av Ole Bjørn Sundgot vil påvirke andre trenere til å tenke mer på seg selv.

- Mange snakker om kontinuitet og satsing på unge spillere, men man evalueres på resultat hele tiden. Det blir for snevert og legger opp til at trenerne må tenke på seg selv.

Se hele debatten i Sportstabloid.