Ole Kristian Tollefsen  (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)
Ole Kristian Tollefsen (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)

Tollefsen vil anke for å rekke Frankrike-kampen

Ole-Kristian Tollefsen liker ikke at han fikk tre kampers matchstraff etter taklingen på Lubos Bartecko.

Det internasjonale ishockeyforbunds (IIHF) domskomité har bestemt at Tollefsen skal sone tre kampers karantene. Det mener Tollefsen er feil, ettersom taklingen ikke var bevisst mot slovakens hode.

– Det blir uansett én kamp jeg ikke spiller i VM. Men jeg vil anke for å redusere straffen til to kamper, forteller Tollefsen til TV 2 Sporten på telefon fra USA.

Han mener at IIHF konsentrerer seg mer på utfallet av taklingen, enn taklingen selv.

– Før saksprosessen begynte, mente vi at vi hadde en god sak med alle tv-bildene. Han (Lubos Bartecko) er lavere enn meg, og lener seg fremover. Jeg går inn med en vanlig hockeytakling. Dessverre får det et stygt utfall, men de (IIHF) ser mer på utfallet etter taklingen, enn selve taklingen, forklarer Tollefsen.

Blir kvalm av tv-bildene

Tollefsen sier han ikke liker å se på bildene av den harde taklingen.

– Jeg blir kvalm av å se på bildene selv, sier han.

Likevel vil han anke for å spille kampen mot Frankrike. Han mener det vil bli den viktigste av de tre VM-kampene Norge skal spille. Tollefsen vil da gå glipp av kampen mot Sverige, Tsjekkia og eventuelt Frankrike hvis ikke anken blir godtatt.

KNOCK OUT. Slovaken Lubos Bartecko taff isen med et smell under OL i Vancover, eller Tollefsens harde takling. (Foto: Julie Jacobson, © PM)
KNOCK OUT. Slovaken Lubos Bartecko taff isen med et smell under OL i Vancover, eller Tollefsens harde takling. (Foto: Julie Jacobson, © PM)

Usikker om anken

Norges landslag skal møtes til samling på torsdag, og skal være sammen til søndag før de drar ned til Tyskland. Landslagssjef Roy Johansen håper Tollefsen vil ankomme Norge, hvis han finner et fly.

– Vi får håpe han finner et fly over. Det er jo ikke mange flyavganger i disse tider. Det er uansett veldig viktig å få han med, forklarer Johansen.

Selv er han usikker på om han vil få brukt Tollefsen under VM-kampene.

– For det første mener jeg straffen er altfor streng. Uansett er det vanskelig å si noe om han får spille. Vi har 30 dager ankefrist. Jeg vet ikke hvor lenge vi må vente før saken blir behandlet. Og kan han spille før anken er blitt behandlet, undrer Johansen.

– Det vil være veldig synd om den ikke blir behandlet før VM er ferdig, påpeker landslagssjefen.

– Håper på mildere straff

Generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Jon Haukland, mener det er for tidlig å si om det blir noe av anken, men håper på at Tollefsen vil få en mildere straff.

– Vi må lese grundig gjennom papirene vi har fått. Så må vi ta det med advokaten vi har. Vi har en ankefrist på 30 dager. Vi aksepterer en straff, men håper på å få den redusert, forklarer generalsekretæren.