Inter Milan's Diego Milito (R) celebrates with his team mate Wesley Sneijder after scoring against Chelsea du (Foto: ALESSANDRO GAROFALO/REUTERS)
Inter Milan's Diego Milito (R) celebrates with his team mate Wesley Sneijder after scoring against Chelsea du (Foto: ALESSANDRO GAROFALO/REUTERS)

Inter uten seier over Barça siden 1970

Les deg opp før kveldens gigantmøte i Champions League her!

Inter og Barcelona møtes for åttende gang tirsdag kveld. Italienerene har bare vunnet en gang mot Barça. Spanjolene har vunnet fire ganger og tre kamper har endt uavgjort. Inter har ikke scoret mot Barcelona i de siste fire møtene.

Tirsdag 20. april kl. 20:45
Inter - Barcelona
Innbyrdes
Inters eneste seier mot Barcelona kom i januar 1970 da de vant 2-1 på Camp Nou.

Disse to klubbene møtes tidligere denne sesongen i gruppespillet. Kampen i Milano endte 0-0 mens Barcelona vant 2-0 på Camp Nou. Gerard Piqué og Pedro scoret målene for Barça.

Inter har bare tapt to av 20 hjemmekamper mot spanske lag. Disse tapene kom mot Barcelona (2-4 i 1959) og mot Alavés (0-2 i 2001).

Hjemmelaget har ikke vunnet mot et spansk lag på de siste fem kampene. Forige seier mot et spansk lag kom 29. mars 2006 da de vant 2-1 over Villarreal i kvartfinalen i Champions League.

Barça har ikke tapt i de siste syv kampene (hjemme og borte) mot italienske klubber og de har holdt nullen i de siste fem av de.

Inkludert kampene mot AC Milan har Barcelona spilt ni kamper på Giuseppe Meazza / San Siro stadium. Barcelona har vunnet tre av dem, to har endt med tap og fire kamper har endt uavgjort.

Inter
har vunnet de fem siste CL-kampene. Det er tangering av klubbrekorden som ble satt i 2007. Inter har vunnet fire kamper i Europa på rad fem ganger tidligere. De har aldri vunnet seks kamper på rad.

De har ikke sluppet inn mål i de siste tre kampene i Champions League. Det er klubbrekord.

Mourinho var assistenttrener i Barcelona under Bobby Robson og Louis van Gaal. I hans tid i klubben vant Barcelona cupvinnercupen (1997) og to seriemesterskap (1998 og 1999).

José Mourinho og Bayern-sjef Louis van Gaal har begge satt ny CL-rekord med å nå semifinalen med tre forskjellige klubber.

Samuel Eto'o spilte for Barcelona i fem sesonger. Han vant Champions League med katalanerene i 2006 og 2009 og han scoret i begge finalene.

Samuel Eto'o (Foto: ALESSANDRO GAROFALO/REUTERS)
Samuel Eto'o (Foto: ALESSANDRO GAROFALO/REUTERS)

Júlio César, Maicon og Javier Zanetti har spilt samtlige minutter i årets Champions League.

Walter Samuel, Maicon, Dejan Stankovic og Javier Zanetti blir suspendert hvis de pådrar seg gule kort i kveld.

Barcelona
Er ubeseiret i de siste syv CL-kampene og deres siste elleve bortekamper.

Barcelona kan bli den første klubben som forsvarer Champions League-tittelen.

Lionel Messi ble den sjette spilleren i historien som scoret fire mål i samme CL-kamp da Barcelona vant 4-1 over Arsenal i kvartfinalen.

Argentineren gikk også forbi Rivaldo på Barcelonas toppscorerliste i Champions League. Messi står nå med 25 mål i turneringen.

Messi er bare den tredje spilleren som har scoret minst 40 mål på en sesong for Barcelona. Ronaldo scoret 47 mål i 1996/97 sesongen og Mariano Martin scoret 44 mål i 1942/43 sesongen.

Zlatan Ibrahimovic og Maxwell gikk fra Inter til Barcelona forige sommer. Ibrahimovic scoret 57 Serie A-mål og seks CL-mål for Inter.

Zlatan Ibrahimovic (Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS)
Zlatan Ibrahimovic (Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS)

Carles Puyol må stå over neste kamp hvis han pådrar seg et gult kort i kveld.

Kilde: Infostrada Sports/Altomfotball.no