MC fører Eli Jørgensen ble mørbanket etter møtet med telehiv og får hjelp av fysioterapaut Vibeke Lambert til å komme seg opp av sykesenga (Foto: Kay Stenshjemmet, rb.no/ANB )
MC fører Eli Jørgensen ble mørbanket etter møtet med telehiv og får hjelp av fysioterapaut Vibeke Lambert til å komme seg opp av sykesenga (Foto: Kay Stenshjemmet, rb.no/ANB )

Skamslått av dårlig vei

Eli havnet på sykehus. Advarer mot MC-ulykker på grunn av telehiv.

Eli Jørgensen (47) traff en dyp dump i veien og ble kastet av motorsykkelen. Resultat: brudd i bekken, kragebein og fire ribbein, i tillegg til hjernerystelse.

– Jeg var utrolig heldig som ikke traff en møtende bil, sier Eli Jørgensen fra sykesenga til romerikes blad.

Hun pådro seg brudd i bekken, kragebein og fire ribbein, i tillegg til hjernerystelse.

Fem dager etter ulykken har hun ennå problemer med å bevege seg for mye fra sykesenga på Ullevål Universitetssykehus.

– Jeg er helt mørbanka, sier hun.

Dette er den første MC-ulykken på Romerike i MC-sesongen 2010. Det er også den første MC-ulykken i området der dårlige veier er en medvirkende årsak.

Kastes av sin MC

Eidsvoll-kvinnen Eli Jørgensen var ute og kjørte med sin mann Ola onsdag ettermiddag. De kjørte på riksvei 179 fra Nordkisa mot Vormsund, der mange MC-folk samles hver onsdag gjennom hele MC-sesongen.

De to kjører lenge bak en litt høy kassebil. På riksvei 179 etter Nordkisa sentrum kjører Ola forbi bilen, mens kona Eli vil vente. Farten er rundt 50 kilometer i timen i 80-sonen.

Plutselig kjenner Eli at hun treffer noe. Støtdemperne på hennes nye Kawasaki bunner og forhjulet vris til ene siden. Eli husker at hun forsøker å rette opp styret, men så bli det svart.

Hun kastes av motorsykkelen og havner på motsatt side av veien. Der blir hun liggende bevisstløs til en kvinnelig bilist stopper for å hjelpe.

Ola Jørgensen ser ikke hva som skjer bak bilen han nettopp har passert. Han har mye bedre oversikt over veibanen foran seg og kjører helt ute på hvitstripa, og står på fothvilerne for å fjære i de dumpene han treffer. De er store, men likevel betydelig mindre enn den dumpa kona treffer.

Telehiv

Eli traff trolig en veldig skarp dump i veibanen, som er forårsaket av telehiv etter en lang og kald vinter. Veistrekningen har mange slike store dumper og humper, i tillegg til dype sprekker.

– Det forundrer meg ikke at det var en dump eller en kul i veibanen jeg traff, sier hun og fortsetter:

– Jeg vet jo at det er mye telehiv og farlige sprekker på mange veistrekninger. Derfor er jeg forsiktig på veiene. Men nå kjørte jeg bak en bil og oppdaget ikke faren som ventet i veibanen tidsnok, sier Eidsvoll-kvinnen.

Hun anser seg selv som en habil MC-fører med 13 års erfaring.

– Men det hjelper lite når dumpene blir så store og støtdemperne bunner. Da er du fortapt, sier MC-kyndige Tommy Hansen i Norsk Motorsykkelunion. Han oppfordrer MC-folket til å ta det ekstra pent denne våren.

–Det er mer telehiv og sprekker på veiene enn tidligere år. Mange veistrekninger er livsfarlige, sier han.

Les flere bil og motorsaker hos rb.no her: