Illustrasjonsfoto: Scanpix
Illustrasjonsfoto: Scanpix

- Bremsene har store rustskader etter bare to år

Stadig flere får store regninger - selv om bilen er nesten ny.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Olav spør:

Jeg har et spørsmål som dreier seg om bremser. Vi hadde familiens Passat inne på service i forrige uke, den er drøye to år gammel, og fikk beskjed om at det er store rustskader på bremsene. Dette høres mildt sagt merkelig ut for meg og min første reaksjon var naturlig nok at dette må være en svakhet på bremsene fra fabrikk.

Verkstedet sier tvert imot at dette skyldes salting og ekstreme forhold på norske veier. De anbefaler å skifte skivene, men for meg høres det veldig rart ut at dette må gjøre på en så ny bil. Har du gode råd?

LES OGSÅ: Hvorfor reparerer de ikke bilen min?

Benny svarer:

Hei Olav. Denne skrekkhistorien har jeg dessverre hørt endel ganger - du er ikke alene om å oppleve dette. Jeg kan ikke svare helt bastant hva som har skjedd med din bil og dine bremser, men det er veldig mange eksempler på dette: At bremsene har fått store rustskader etter en vinter eller to.

Årsaken er i de fleste tilfeller ganske riktig den omfattende bruken av salt på norske vinterveier. I deler av Norge formelig "bader" bremsene i saltlake på vinteren og til slutt er det sannelig ikke rart at det blir rustskader av det.

Det er viktig å spyle av bilen under regelmessig i løpet av vinteren, men i år har det jo også vært lange perioder med ekstremkulde, da er det ikke spesielt smart å bruke høyttrykksspyleren på bilen heller og jeg utelukker ikke at det kan gi ekstra store skader i år.

Derfor er jeg redd at verkstedet sannsynligvis har helt rett. Og hvis de anbefaler skifte av bremseskiver, ville jeg absolutt gjort det. Bremsene må være i orden, så enkelt er det.

Dyre eller dårlige: Disse får du ikke garanti på

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her