tarjei bø (Foto: TV 2/)
tarjei bø (Foto: TV 2/)

Skiskyttergutta askefast i Russland

- Vi kan ta båt til Japan, men det er ikke aktuelt for oss, sier Tarjei Bø. Skiskyttergutta er askefast i Kamsjatka helt øst i Russland.

- Ifølge glupe Halvard Hanevold er vi i den nest største byen i verden som ikke har veiforbindelse. Vi er virkelig avhengIg av å fly for å komme oss hjem til Norge. Alternativene er visst å ta toget til Moskva eller en båt til Japan, men da er det like greit å vente her i Kamsjatka, forteller Tarjei Bø til TV2 Sporten.

Skiskyttergutta har vært i Russland og deltatt på sprint og jaktstart helt øst i Russland. Premien var verken verdenscuppoeng eller mesterskapsmedalje, men en Toyota Landcruiser til en halv million kroner. Emil Hegle Svendsen vant sprinten på fredag, men under jaktstarten ble han forbigått av Ivan Tsjerezov etter å ha bommet på det fjerde og femte skuddet på siste skyting. Da ble det ingen bil på Hegle Svendsen.

- Jeg hadde kontakt med Halvard Hanevold i går på sms. Da svarte han at de tidligst kommer tilbake på tirsdag, forteller landslagstrener Mikael Löfgren.

Badet i varmekilde

Ifølge Bø er det svært usikkert når de kan sette beina på norsk jord igjen.

- Det skjer sikkert ikke noe i morgen, men om det blir fredag eller i løpet av neste uke er helt uvisst. Vi må bare vente og håpe at det snart skjer noe.

I dag har Tarjei Bø og co slått ihjel tiden med å oppleve litt av den russiske kulturen.

- Vi har badet ute i et vann med en temperatur på 40 varmegrader. Vi har det morsomt sammen, men alle er gira på å komme seg raskest mulig hjem. Man merker at man savner Norge veldig mye når man er så langt borte og ikke har mulighet til å komme seg hjem, forteller stryningen.

Fornøyd med innsatsen

Av skiskyttergutta deltok Emil Hegle Svendsen, Lars Berger, Halvard Hanevold, Alexander Os og Tarjei Bø i Russland. Os og Berger kom på henholdsvis på femte- og sjetteplass, mens Bø ble nummer ti og Hanevold nummer 30. Nå kommer ingen av skiskyttergutta seg hjem i dag som planlagt.

- Jeg er ganske fornøyd med innsatsen til gutta. Det er bra trening å delta på slike løp. Det var bra av Emil å ta en sterk andreplass, mener landslagstrener Löfgren.