VW Golf bakhjul
VW Golf bakhjul

Se de vanvittige bilreparasjonene!

Ståltråd, slangeklemmer, finerplater og søppelsekker. Det gjelder å bruke det man har!

Benny Christensen er Brooms bilekspert - og vi spør han om hva han mener om disse bilreperasjonene:

- Etter å ha jobbet mange år som både bilmekaniker på verksted - og ikke minst som mekaniker i et rally-team - må jeg innrømme at det har forekommet improvisasjon og enkelte shortcuts. Men aldri i nærheten av hva de fingernemme og kreative sjelene i eksemplene her har prestert!

Nytt blinklys

Blinklys
Blinklys

- Hva vil du si om denne blinklysreperasjonen, Benny?

- Knust blinklys? Ikke noe problem. Lag hull i lokket på et syltetøyglass, og putt inn pæra. Sett lokket på glasset og fest hele greia med en solid slangeklemme. Og vips - god som ny?!? Vel, jeg vil si at denne stryker i alt som har med reparering av bil å gjøre!

Reservehjul?

VW Golf bakhjul
VW Golf bakhjul

- Og hva sier du om denne kreative reservehjulsvarianten?

- Det er neppe noe å dra på bilferie nedover autobahn med! Og jeg er vel litt i tvil når det gjelder funksjonaliteten til bakbremsene! Jeg regner med at denne bilen har det du kan kalle livlige kjøreegenskaper.

Lyst på en bedre Golf II? Les mer i Brooms bruktbilguide

Shining star?

MB stjerne
MB stjerne

- Og denne Mercedes-Benz-stjerna da Benny?

- Mercedes-stjernene blir ofte brukket av, slipt og til og med brukt som kastestjerne. Når man ikke er flinkere til å bøye ståltråd enn dette - så kunne man vel allikevel latt det være!

Plastkarosseri

Plastikk front
Plastikk front

- Her er det en Peugeot 206 som har fått en ny front - hva er dommen?

Plast blir mer og mer brukt i moderne bilindustri på grunn av lav vekt. Det har tydeligvis denne bileieren skjønt. Dessverre glemte han lyktene, så denne fungerer best på dagtid vil jeg tro?

1-dørs!

Bølgeblikk dør
Bølgeblikk dør

- Her har vi en Toyota Celica som har fått en noe uortodoks reparasjon av en sideskade - hvor mange poeng gir du?

- Det må i hvert fall ha gått fortere enn de fleste bilopprettinger jeg har vært vitne til! Jeg tipper fire minutter med platesaks, og 10 poppnagler. Også får vi håpe eieren av denne stort sett kjører alene. Jeg gir fem poeng.

- Av hvor mange mulige?

- Cirka 10 000!

Bli lys – og det ble lys

Lommelykt lys
Lommelykt lys

- Så er vi tilbake på lykter og lys - men nå frontlys. Hva mener du om denne reparasjonen?

- Jeg undrer litt på hva han gjør med nær- og fjernlys. Stopper han, går ut av bilen, skrur av den ene lommelykta? Nei, det må da bli fryktelig tungvint? Og hva hadde Biltilsynet sagt om den ble stoppet i en kontroll?

”Meget” i sløyd?

Tredør
Tredør

- Og så til slutt en dør laget av en finérplate!

- Dette er en billig og fiks løsning om du skulle være uheldig å miste døra. Finerplata har litt dårlig passform, og muligens må passasjeren leve med litt trekk. Men hobbymekanikeren skal ha pluss for fine hengsler, sikkerhetslenke og festekrok i bakkant. Dette må bety at Reodor Felgen faktisk finnes!

Og før du begynner med lignende jallamekk, bør du kanskje vurdere en ny bruktbil - klikk her