abid_q_raja (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)
abid_q_raja (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)

Raja angrer på «refleksen»

Venstres Abid Q. Raja angrer på at han stemte imot partiets integreringspolitikk på landsmøtet i Sarpsborg. Det nyvalgte landsstyremedlemmet sier han handlet i affekt og på refleks.

Kommentaren fra Raja var ikke til å misforstå da han kom ut til pressen etter at vedtaket var gjort:

Kritisk til vedtak

– Visvas, sa han til pressen, ifølge Aftenposten.

Senere modererte han seg litt, men var fortsatt kritisk til vedtaket.

– Alt er ikke visvas. Jeg tok litt i. En del er bra, men det blir litt for mye koseprat for meg. Det er fint å si at innvandring er bra, men så må det komme noen krav også. Det har vi ikke lykkes med i dag, og derfor kan jeg ikke stå bak uttalelsen, sa han ifølge Aftenposten.

Venstre vil snu norsk innvandringspolitikk på hodet og åpne for en betydelig økning i arbeidsinnvandringen. Forslaget kom fra Raja selv og Helge Solum Larsen, men Raja var rasende og skuffet over å ha fått landsmøtet mot seg på en håndfull punkter, ikke minst i spørsmålet om en obligatorisk statsborgerskapstest med krav til norskkunnskaper.

– Følelsesmenneske

Søndag angret Raja at han kritiserte vedtaket og stemte imot det. Han forklarer det hele med at han handlet på refleks.

– Jeg burde ikke ha stemt imot uttalelsen. Jeg er et følelsesmenneske og hadde en reflekshandling, sier Raja til NTB dagen etter at han skapte furore på Venstres landsmøte.

– Jeg hadde tenkt til å ta meg noen minutter på gangen alene, men ble overrumplet av pressen. Så sa jeg en del ting jeg ikke egentlig mener. Jeg er ikke en erfaren yrkespolitiker som har drevet partiarbeid siden jeg var 13, men du kan si jeg fikk en bratt læringskurve på lørdag, sier Raja.