Petter portrett med hjelm liten
Petter portrett med hjelm liten

- Deilig å kjempe i toppen igjen!

Petter Solberg mistet seiersjansene da han traff et tre, men rykker opp til andreplass sammenlagt i VM.

Før søndagens etapper lå Petter Solberg på andreplass under den tyrkiske VM-runden i rally, kun 16,2 sekunder bak den ledende franskmannen Sebastien Loeb.

Rally Tyrkia arrangeres på grus, og det er derfor en fordel ikke å starte først i løypa. Da fungerer du nemlig som en feiekost som feier bort den glatte løsgrusen på toppen av veien.

Første på fem år

Petter skulle starte alle etappene under søndagens kjøring som nummer to, bak Sebastien Loeb som skulle være feiekost. Seks etapper skulle han ha på seg for å ta igjen forspranget til Sebastien Loeb, noe som absolutt burde være mulig.

Men da de tyrkiske arrangørene planla rallyet tok de ikke hensyn til været. Kraftig regn i området har ført til at flere av etappene ble rene gjørmehull, og at de derfor måtte strykes. Det betød at Petter fikk færre kilometer og mindre sjanse til å ta igjen Loeb - og at han dermed ble så og si uten mulighet til å ta sin første VM-seier på fem år.

Punktering og krasj

Petter gav alt fra søndagens første etappe, men en punktering ksotet tid. Men det skulle bli verre.

I dyp gjørme på den 21. fartsetappen skled Petter Solberg ut i en sving og traffet et tre.

Bilen traff den voksne buskeveksten på kartlesersiden, men ekvipasjen kunne fortsette. Petter tapte over ti sekunder, og lå da 28,9 sekunder bak ledende Sebastien Loeb. I dét øyeblikket forduftet seierssjansene.

- Vi traff et tre, vi har tapt minst 10 sekunder. Å nei! Dette sa Petter Solberg til rallyradioen på WRC.com. Han virket desperat på å sikre seg seieren, men denne missen gjorde det umulig.

- Vi safer inn til andre

- Vi har ingen problemer med bilen, men bare safer inn til andreplass. Nå kjører vi med to reservehjul baki, og masse marginer.

Petter Solberg avviste spekulasjoner om at det ublide møtet med en trelegg førte til problemer med bilen, som grunnlag for at han tapte mye tid på de siste etappene.

- Vi kjørte sikkert for å safe andreplassen, og det klarte vi, sa en oppglødd Solberg etter målgang.

- Vi kjemper i toppen i vært rally. Det er noen år siden, så vi er kjempefornøyde med resultatet, sa en lyslugget rallyfører som virkelig har fått tilbake det glimtet i øyet vi har savnet i flere år.

På andre sammenlagt i VM

Med andreplassen i Tyrkia rykker Petter Solberg opp to plasser i VM-sammendraget, og ligger nå på en meget sterk andreplass.

Sebastien Loeb har en overlegen ledelse på 40 poeng, med 93 poeng mot Petters Solbergs 53. På tredjeplass sammenlagt ligger Mikko Hirvonen som kjører for Ford. Med 52 poeng ligger han ett fattig poeng bak Petter.

Rally Tyrkia var det fjerde av totalt 13 løp i VM-sesongen. Det neste løpet går i New Zealand, og der har Petter vunnet før!

Resultater: 1) Sebastien Loeb, 2) Petter Solberg, 3) Mikko Hirvonen, 4) Sebastien Ogier, 5) Kimi Raikkonen

Se rally-kongen av YouTube her!