Bjørn Kjos vil ha norske målinger

Norwegian-sjef Bjørn Kjos sier det er ufarlig å fly så lenge det ikke er partikler i lufta, klarvær og god sikt. Han etterlyser nå egne norske partikkelmålinger.

UFARLIG: Så lenge du ikke ser askeskyen, er det ufarlig å fly, mener Norwegian sjef Bjørn Kjos. (Foto: Berit Roald/SCANPIX)
UFARLIG: Så lenge du ikke ser askeskyen, er det ufarlig å fly, mener Norwegian sjef Bjørn Kjos. (Foto: Berit Roald/SCANPIX)

Norsk luftrom er stengt uten at norske myndigheter har undersøkt om det faktisk er vulkanaske i luften, skriver Dagens Næringsliv.

Livsfarlig

– Å fly inn i en vulkansky er livsfarlig. Men så lenge det er klarvær og god sikt, altså når det ikke er partikler i lufta, er det ufarlig å fly, sier Kjos.

Alle flyplasser i Sør-Norge ble på nytt stengt fredag. Avgjørelsen ble tatt av Luftfartstilsynet og Avinor - uten at det er gjort noen målinger i norsk luftrom. Nordeuropeisk luftfart er lammet, flyselskapene taper milliarder, næringslivet lider og millioner av passasjerer står på bakken.

Britiske rapporter

Norwegian-sjef Bjørn Kjos vurderer å permittere nesten alle sine ansatte og vil gjerne opp i luften så raskt som mulig.

Avinor og Luftfartstilsynet baserer seg på værrapportene fra britiske Met Office, men der er de usikre på konsentrasjonen av partikler over Skandinavia. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2