20-åring fengslet for Horten-ran i september

En 20 år gammel mann er varetektsfengslet i to uker, siktet for forsøk på grovt ran av Hamida Didovic sist høst. Kvinnen ble funnet død i januar i år, og politiet mener de to sakene henger sammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

20-åringen ble pågrepet i Lillestrøm onsdag denne uka. Politiet i Vestfold mener at også den 19 år gamle mannen som tidligere er varetektsfengslet for forsøk på grovt ran den 22. januar, deltok i ransforsøket 6. september 2009.

- I forbindelse med etterforskningen av dødsfallet av Hamida Didovic, har en sentral del av etterforskningen vært rettet mot en eventuell sammenheng mellom de to ranene samt det grove tyveriet mot sønnen til Hamida Didovic. Politiet mener å kunne føre bevis for en slik sammenheng, heter det i en pressemelding fra Vestfold politidistrikt.

Politiet utelukker ikke flere pågripelser og vil av den grunn ikke å si hva som er kommet fram i avhør av de to siktede.

En 35-åring og en 21-åring er også siktet i den siste ranssaken. Den avdøde 87-åringens leilighet ble i januar endevendt av ranere som var på jakt etter verdigjenstander, og kvinnen ble senere funnet død, bundet fast til sin egen seng. Obduksjonsrapporten viser at Didovic allerede var død da hun ble bundet fast. (©NTB)