Høyesterett forkastet anke i korrupsjonssak

Flere av de dømte i den omfattende korrupsjonssaken i Bærum anket saken til Høyesterett fordi mener de ble utsatt for en saksbehandlingsfeil. Men onsdag ble anken forkastet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var i januar 2009 at Asker og Bærum tingrett fant åtte av ni tiltalte skyldig i en korrupsjonssak i Bærum. Hovedtiltalte ble dømt til fem og et halvt års fengsel, og også de to brødrene hans fikk strenge straffer.

Flere av de dømte anket saken til Borgarting lagmannsrett. Under ankeforhandlingen ble det fremsatt krav om at tingrettens dom måtte oppheves på grunn av en saksbehandlingsfeil, men lagmannsretten tok ikke kravet til følge.

Onsdag kom Høyesterett fram til at det ikke var grunnlag for å oppheve lagmannsrettens kjennelse. Dermed blir dommen fra Asker og Bærum tingrett stående.

Hovedtiltalte hadde vært vedlikeholdssjef i Bærum kommune og ansvarlig for tildeling av oppdrag med malerarbeid i skoler og barnehager. Han ble dømt for å ha mottatt penger, varer og tjenester fra flere firmaer som han har gitt oppdrag og som har overfakturert kraftig for jobbene. (©NTB)