Jan Eriksen og Astrid Augedal sliter med å komme seg hjem etter Roma turen. Hittil har de klart å skaffe alternativ transport til Basel i Sveits. (Foto: TV 2)
Jan Eriksen og Astrid Augedal sliter med å komme seg hjem etter Roma turen. Hittil har de klart å skaffe alternativ transport til Basel i Sveits. (Foto: TV 2)

Kjemper om togbilletter for å komme hjem

Norsk par strandet i Roma grunnet flystans i store deler av Europa. Men å få tak i togbilletter var ingen enkel sak.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jan Eriksen og Astrid Augedal oppdaget først fredag morgen at utbruddet på Island hadde satt en stopper for flytrafikken, og dermed hjemreisen deres.

Les også: Europeisk flytrafikk står stille

Alternativ transport

– Vi har ikke vært oppdatert på nyheter og oppdaget det først i dag tidlig at vi måtte se etter alternativer. Flyet vårt i morgen blir jo sannsynligvis kansellert, så det blir interrail isteden, sier Eriksen før han går tilbake i den lange køen.

På togstasjonen i Roma fant vi en rekke nordmenn som er «værfast» i Roma. De sto i timelang kø for å komme seg nordover. For selv om Roma i april ikke nødvendigvis gir hjemlengsel, begynner alvoret å melde seg.

Umulig å skaffe billett hjem

Kaoset har gjort det helt umulig å leie bil og datasystemet for å reservere togbilletter i Tyskland har brutt sammen. Dermed er det umulig å skaffe billett helt hjem til Norge.

– Vi fikk tog til Basel via Milano, men er ikke i Basel før søndag kveld. Derfra har vi ingen reservasjon, men best case er at vi er i Oslo mandag kveld, forteller Astrid Augedal, som nå må gi beskjed om at hun ikke kommer til sin første dag i ny jobb på mandag.

– Jeg tror alle har fått med seg grunnen, ler hun.

Togturen tar de med stor ro, men har fortsatt et lite håp om at flyet deres lørdag skal gå.

– Da selger vi disse billettene til høystbydende, ler Eriksen.