Siktet for voldtekt og overgrep mot barn

Flere siktet i alvorlig overgrepssak mot fire barn som rulles opp i bygd i Hedmark. Mann siktet for voldtekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En mor og hennes tidligere samboer er varetektsfengslet, siktet for seksuelle overgrep mot to jenter og to gutter under 14 år.

Mannen er siktet etter voldtektsparagrafen.

Moren fengslet

Ytterligere minst fire personer er også siktet i saken. De er mistenkt for å ha vært til stede eller visst om de alvorlige overgrepene. Det utelukkes ikke at overgrepene skjedde da et av barna var under ti år gammelt.

Politiet har etterforsket de alvorlige overgrepene, som skal ha skjedd i en liten bygd i Hedmark, siden høsten 2008.

På denne tiden var ekssamboeren, som tidligere er dømt i en sedelighetssak, i utlandet. Da han kom hjem i fjor ble han varetektsfengslet. Dette skjedde i november 2009.

Nå er også moren til to av barna varetektsfengslet for åtte uker, siktet for å ha vært med på overgrepene. Men kun mannen er siktet etter voldtektsparagrafen.

– Det eneste jeg kan bekrefte er at den midlertidige siktelsen gjelder alvorlige overgrep etter sedelighetskapittelet i straffeloven, sier politiadvokat Liv Heidi Bjerkmo til TV 2 Nyhetene.

Ytterligere fire siktet

Ved siden av de to varetektsfengslede er ytterligere minst fire personer siktet i saken.

Etter det TV 2 erfarer er de mistenkt for å ha vært til stede mens overgrep har pågått eller hatt kjennskap til misbruket. Dermed er spørsmålet om politiet er i ferd med å rulle opp et pedofilt nettverk i den lille bygda.

– Saken er fortsatt under etterforskning og jeg ønsker ikke å gi detaljerte opplysninger eller si noe om omfanget nå, sier politiadvokaten.

– Slik jeg ser det er dette en spesielt alvorlig overgrepssak, sier to av barnas bistandsadvokat, Inger Johanne Reistad Hansen til TV 2 Nyhetene. Hun opplyser at barna nå blir godt tatt vare på av barnevernet, som anmeldte saken.

Det er de to barna til moren og to venner av dem i nabolaget som skal ha blitt utsatt for overgrepene.

Sammen om overgrepene

Samboerskapet mellom moren og den tidligere dømte mannen skal ha endt sensommeren 2007.

Begge er siktet for overgrep mot barn under 14 år. Mannen er også siktet for voldtekt mot et av barna. Overgrepene skal ha skjedd i huset til det tidligere samboerparet, men også andre steder.

Kilder opplyser til TV 2 at det tidligere samboerparet er mistenkt for å ha vært sammen om overgrepene.

Moren har ikke erkjent straffskyld, mens advokaten til hennes tidligere samboer, Sverre Næss, ikke ønsker å kommentere hvordan hans klient stiller seg til siktelsen.

– Politiet tar overgrepssaker svært alvorlig og prioriterer dem høyt. Vi setter inn store ressurser på å oppklare saker som dette, sier politiadvokat Bjerkmo til TV 2.