3.000 Syden-turister strandet

Rundt 3.000 reisende med Ving, Apollo og Star Tour står i fare for å få noen mer eller mindre ufrivillige ekstradager på sydentur hvis ikke flysituasjonen bedrer seg i løpet av helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har rundt 1.200 personer som skal hjem i løpet av helgen. Det er for det meste reisende på Gran Canaria, opplyser salgsdirektør Christian Grønli i Ving til NTB.

– De tas hånd om på reisemålene, og jeg har inntrykk av at det finnes en stor forståelse for situasjonen som har oppstått, sier Grønli.

Star Tour har 786 reisende som etter planen skal hjem i løpet av helgen, forteller informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett.

Apollo har til sammen nær 1.000 reisende som står i fare for ikke å komme hjem i løpet av helgen, opplyser informasjonssjef Helen Begby til NTB.

–211 av våre reisende er på Kreta, etter at de reiste fra Egypt, men ikke kom seg lengre. Forhåpentligvis er det et hyggelig sted å vente, sier Begby.

I tillegg har selskapet 82 reisende på Lanzarote og tre i den thailandske hovedstaden Bangkok.

– Lørdag er det etter planen 561 reisende som skal hjem fra flere destinasjoner, og søndag har vi 134 som skal hjem fra Tenerife, forteller Helen Begby. (©NTB)