Petter Solberg (Foto: Meek, Tore/SCANPIX)
Petter Solberg (Foto: Meek, Tore/SCANPIX)

Solberg storfornøyd etter kjempestart i Tyrkia

- Det har fungert helt perfekt, sier han til TV 2 Sporten.

Petter Solberg var raskest på første, fjerde og åttende fartsprøve i Rally Tyrkia fredag.

Dermed ligger nordmannen på 4.-plass i sammendraget og viser at han har farten inne til å kjempe om seier. Fem år og en måned er gått siden Solberg sist var verdens raskeste rallyfører og vant VM-runden i Mexico.

- Det har fungert helt perfekt, og setupen på bilen er veldig bra. Men det er mye steiner rundt omkring, og på den siste prøven (SS4) gikk det utrolig fort. Du må ha virkelig store «nøtter» for å kjøre på her, sa en smilende Solberg til TV 2 Sporten etter fjerde fartsprøve var unnagjort.

Se Skype-intervju med Petter Solberg etter SS4 øverst (OBS: Vi beklager dårlig og hakkete bildekvalitet)!

Annenførerne Sebastien Ogier og Daniel Sordo er i front i sammendraget, og Ford-stjernen Mikko Hirvonen ligger bare seks sekunder foran Solberg etter åtte fartsprøver.

I tillegg har nordmannen lagt erkerival Sebastien Loeb sju sekunder bak seg.

Tapte tid med vilje
Nordmannens intensjon om ikke å lede VM-runden etter første dag, kom enkelt til syne da han slapp seg ned til sjetteplass på andre fartsprøve.

Mens Ford-førerne Mikko Hirvonen og Jari-Matti Latvala gir gass fra start, har regjerende verdensmester Sebastien Loeb og Solberg plassert seg på femte- og sjetteplass sammenlagt.

I de siste to VM-rundene har taktisk spill de første to dagene avgjort sluttstillingen.

Årsaken er at de ikke ønsker bakdelen med å starte først på veien dagen derpå. Loeb vant både i Mexico og Jordan med den taktikken - og han er ute etter sin tredje seier på rad i Tyrkia.

- Jeg tenkte jeg skulle roe det ned litt og kjøre pent. Det fungerte fint, sa Solberg.

Og sa følgende om taktikken resten av dagen:

- Jeg håper å ligge på den plassen jeg gjør nå: En 3.- eller 4.-plass er perfekt med tanke på i morgen (lørdag). Da vil vi ligge godt an.

Henning Solberg med biltrøbbel
Henning Solberg fikk trøbbel fra start og brakk styrestaget på bilen allerede på første fartsprøve. Storebror Solberg kunne ikke kjøre videre og får først starte på nytt lørdag morgen.

Lillebroren kan fortelle om tøffe forhold.

- Det er tøffe prøver her nede, helt klart. Det er ikke mulig å kjøre for fullt hele tiden. Du må backe litt og følge med, for det er mange overraskelser som kommer her. Da er det bedre å tape litt tid, enn å vinne med en gang, sier Solberg.

PS! Hittil i sesongen står Petter Solberg med nest flest fartsprøveseirer av samtlige (14). Bare overlegne Sebastien Loeb har flere (24).

(©TV 2 Sporten/NTB)