Mindre olje og gass enn ventet i Lofoten og Vesterålen

Havbunnen utenfor Lofoten og Vesterålen rommer olje og gass tilsvarende 1,3 milliarder fat, anslår Oljedirektoratet. Funnene kan gi betydelige inntekter.

Oljedirektoratet anslår at det finnes olje- og gassforekomster under havbunnen utenfor Lofoten og Vesterålen til en nettoverdi av 500 milliarder kroner, men poengterer at usikkerheten er stor. I beste fall kan det ligge framtidige inntekter som er nesten tre ganger så høye i området.

Anslagene viser at det til sammen finnes olje- og gassforekomster tilsvarende 202 millioner oljeekvivalenter eller 1,3 milliarder fat. To tredeler av funnene er olje, resten er gass. Det kom fram da direktoratet redegjorde for funnene etter seismikkskytingen i området de tre siste årene.

- ODs anslag viser at det dreier seg om forekomster på fem-seks Goliat-felt. De videre prosessen vil vise hvordan vi forholder oss til det, sa olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp).

- Vi mener dette gir et tilstrekkelig grunnlag for å beslutte om det skal åpnes for petroleumsvirksomhet, men for å ta rede på hvor store ressursene er må det bores letebrønner, sa oljedirektør Bente Nyland. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2