AKTUELL FOR ARSENAL: Gregory van der Wiel kan havne i Arsenal i sommer. (Foto: GIUSEPPE CACACE/AFP)
AKTUELL FOR ARSENAL: Gregory van der Wiel kan havne i Arsenal i sommer. (Foto: GIUSEPPE CACACE/AFP)

Ajax-stjerne kan havne i Arsenal

Arsene Wenger på sporet av ny nederlandsk «bad boy».

Det var mange i Nederland som reagerte med vantro da Arsenal-manager Arsene Wenger hentet den unge bråkmakeren Robin van Persie fra Feyenoord i sin tid.

Men franskmannen luket kjapt bort van Persies dårlige egenskaper og gjorde ham til en svært profesjonell idrettsmann.

Nå er Wenger igjen på sporet av en nederlandsk unggutt med frynsete rykte.

Ajax-backen Gregory van der Wiel ble i sin tid kastet ut av Ajax-akademiet på grunn av dårlig oppførsel. Han fikk en ny sjanse i Haarlem, og jobbet seg tilbake til Ajax.

Etter storspill på høyrebacken i Ajax fikk han sjansen på landslaget, men havnet igjen i trøbbel da han meldte forfall til en landslagstur til Australia på grunn av en hjernerystelse. Mens landslaget var samlet i Australia, la van der Wiel ut bilde av seg selv sammen med rapperen Lil'Wayne etter en konsert på twitter.

Han fikk en kraftig irrettesettelse etter episoden, men Nederlands landslagssjef Bert van Marwijk har sagt at det ikke skal få noen følger for landslagskarrieren hans.

Nå blir 22-åringen koblet til Arsenal i både britisk- og nederlandsk presse.

- Det er selvfølgelig morsomt å lese at Arsenal er interessert. Jeg mener jeg passer i Premier League. Robin van Persie har fortalt meg mye fint om Premier League, Arsenal og Mr. Wenger. Kanskje han kan legge inn et godt ord for meg, sa han til De Telegraaf da interessen først ble kjent i desember.

Nå spekuleres det i en overgangssum rundt 90 millioner kroner.