VENTER MED BORING: Erik Solheim har vunnet slaget om oljeboring i Lofoten, ifølge Dagsavisen. (Foto: Poppe, Cornelius/Scanpix)
VENTER MED BORING: Erik Solheim har vunnet slaget om oljeboring i Lofoten, ifølge Dagsavisen. (Foto: Poppe, Cornelius/Scanpix)

– SV vinner kampen om Lofoten

Ap gir etter for presset fra SV og vil droppe oljeboring i nord inntil videre, skriver Dagsavisen fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Miljøvernminister Erik Solheim (SV) vil ikke godta at regjeringen setter i gang en konsekvensutredning av oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Les også: – Verdiene avgjør ikke boring i nord

Mange har spekulert i at denne saken kan bli nådestøtet for en rødgrønn regjering, for frontene har vært steile mellom regjeringspartnerne. Men ifølge Dagsavisen vil Ap gi etter og sørge for at SV får en løsning de kan leve med.

Lage ny forvaltningsplan

Torsdag kom rapporten fra fagmiljøene som regjeringen har ventet på.

Regjeringen skal bruke rapporten til å lage ny forvaltningsplan for Barentshavet og havområdene utenfor Lofoten. Deretter skal den ta stilling til om den vil konsekvensutrede oljevirksomhet, noe både SV og Sp har sagt nei til.

Les også: – Slaget om Lofoten står i regjeringen

Kan sette ned foten

Årsaken til det er at de ikke ser en slik konsekvensutredning som en måte å få mer kunnskap på, men som et første skritt på vei til oljeboring.

Men etter det Dagsavisen kjenner til, kommer Ap ikke til å tvinge igjennom oljeboring i nord og heller ikke konsekvensutredning, dersom SV setter foten ned. (©NTB)