– Busstreiken avverget

Arbeidstakerne er uenige om utfallet av meklingen i transport- og miljøsektoren, men har inntil videre avverget streik. Uravstemningen blir avgjørende.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Transportarbeiderforbundet bekrefter overfor NTB at det er enighet blant et flertall på arbeidstakersiden om å anbefale forslaget til ny bussavtale. Det betyr at det neppe blir streik i kollektivtransporten, selv om det blir opp til forbundenes medlemmer å ta den endelige avgjørelsen gjennom uravstemning.

Skissen til meklingsmann Carl Petter Martinsen innebærer et generelt lønnstillegg på 1 krone og 50 øre til ansatte innen buss, gods og miljø, ifølge Yrkestrafikkforbundet (YTF). I tillegg blir det foreslått et lav- og likelønnstillegg på 50 øre og tillegg for kompetansemoduler og et rutebussjåførtillegg.

– Endelig fikk vi også gjort en innsats for at arbeidsgiverne må betale mer for delte skift utenfor Oslo, sier leder Jack Nielsen i YTF.

Det eneste alle de fire involverte forbundene er enige om er å sende riksmeklingsmannens forslag ut til uravstemning blant medlemmene, skriver Frifagbevegelse.no. Også NTB får opplyst fra informert hold at det har vært problemer med å komme til enighet på arbeidstakersiden og at det derfor kan bli opp til medlemmene å avgjøre om forslagene til nye avtaler skal vedtas eller forkastes.

Transportarbeiderforbundet og Yrkestrafikkforbundet anbefaler bussavtalen, mens Fagforbundet vender tommelen ned i sitt råd til medlemmene. Transportarbeiderforbundet anbefaler imidlertid sine medlemmer å stemme nei til skissene til nye gods- og miljøavtaler. Her råder imidlertid Yrkestrafikkforbundet sine medlemmer å stemme. (©NTB)